Učitava se

Kucajte za pretragu

Žurka promenila organizatora(AUDIO)

Zlatiborski okrug

Žurka promenila organizatora(AUDIO)

Podeli

Maturantska žurka od novca iz gradskog budžeta.

foto ilustracija/foto iz arhive

Odluku da Grad Užice finansira troškove održavanja maturantske žurke u Gradskom kulturnom centru, Unija studenata Užica je pozdravila kao odličnu vest. Ne i navode Opštinskog saveta roditelja koji je, nezadovoljan ponuđenom finansijskom opcijom, od lokalne samouprave tražio pomoć radi uštede i u želji da ne dozvoli, kako su naveli, bilo kakvu uzurpaciju ili manipulaciju novcem užičkih srednjoškolaca i njihovih roditelja.

–         Ne bavimo se takvim stvarima kojima pokušavaju da nas prikažu, kaže za RAM mrežu predsednik Unije studenata Užica Radovan Novaković koji spominje tužbe i pokretanje sudskih postupaka zbog kleveta na njegov račun.

Predsednik Unije studenata Užica Radovan Novaković za RAM mrežu o organizaciji maturantske žurke

Novaković, kojem su se maturanti obratili u decembru za pomoć oko organizacije maturantske žurke, navodi da bi, u slučaju nepostojanja štete, o potencijalnom višku novca maturanti odlučivali,da bi Gradskom kulturnom centru išli prihodi od pića, a Uniji studenata, kao organizatoru, potvrda da može da organizuje veće žurke na otvorenom.

Roditelji maturanata su, u inicijativi prosleđenoj gradonačelniku Užica, reagovali zbog ponude da oko 800 dinara po maturantu košta proslava, smatrajući da je ta cena nerealno visoka i imajući u vidu da je prethodnih godina za maturantsku žurku, kako su naveli, bilo potrebno izdvojiti od 300 do 500 dinara, u zavisnosti od broja maturanata. 

Ove godine se cifra kretala između 700 do 800 dinara i uključivala je dva pića, dok je, prema saznanju i navodima Novakovića, prošle godine samo za troškove ozvučenja bilo potrebno izdvojiti 650 dinara.

Kako je rečeno, maturante organizacija neće koštati, piće hoće. Grad će, prema rečima gradskog većnika Marije Trmčić Bogojević, finansirati di-džeja i profesionalno obezbeđenje sa oko 40.000 dinara. 

–         Svaka čast, ako uspeju, kaže Novaković koji procenjuje da će žurka koštati najmanje 100.000 dinara. Smatra da će GKC, kako kaže, na svojim leđima snositi teret žurke.

foto iz arhive- Novaković navodi da je Marija Trmčić Bogojević iznela paušalne izjave koje su, kako kaže, imale za cilj nekog da diskredituju.

Nabrajajući troškove organizovanja, Novaković kaže da sa GKC-om ugovor nije potpisan. Dodaje da ne bi ni pristali na predloženu ponudu te javne ustanove da troškovi čišćenja budu plaćeni 24.000 dinara.

Gradski kulturni centar, koji je za iznajmljivanje prostora ponudio cifru od 60.000 dinara, prostor za žurku maturanata četiri užičke srednje škole ustupiće besplatno.

–         Nadamo se da će Grad Užice i u budućnosti nastavljati da svoj prostor, uz institucije, bez naknade daje mladima, kaže Novaković istakavši da se Unija studenata Užica u pet navrataobraćala lokalnoj samoupravi za pomoć oko dodele prostorija.

Predsednik Unije studenata Užica je pozvao gradonačelnika Tihomira Petkovića na javni TV duel, uz uživo prenos, u nameri da javnost upozna sa, kako navodi Novaković, opstrukcijama kojima su izloženi jer nisu stranački orijentisani niti žele da se mešaju u politiku.

Unija studenata Užica, sa oko 1200 članova, u januaru je obeležila pet godina rada. Sproveli su više od 110 akcija, više od polovinu humanitarnog karaktera. Do sada su organizovali tri humanitarne žurke u Gradskom kulturnom centru koje je posetilo po 500 ljudi.

Maturantska žurku za oko 550 učenika četiri užičke srednje škole bi trebalo da bude u ponedeljak. Organizovaće je Grad Užice posredstvom Kancelarije za mlade.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×