Učitava se

Kucajte za pretragu

Zlatni zvuci drugi put na Zlatiboru

Čajetina Zlatiborski okrug

Zlatni zvuci drugi put na Zlatiboru

Podeli

Nakon uspešne premijere pre godinu dana, serija koncerata Zlatni zvuci, održaće se po drugi put u hotelu Palisad, u petak 25. i subotu 26. septembra sa početkom u 20:00 časova. Svi zainteresovani građani i posetioci Zlatibora, koji žele da uživaju u izvođenju klasične muzike naših mladih umetnika, imaće priliku da besplatno, uz uvažavanje svih propisanih epidemioloških mera zaštite, uživaju u izvođenju dela poznatih kompozitora.

U petak, 25. septembra od 20 časova nastupaju mladi pijanista i direktor manifestacije Dušan Aksentijević sa Kamernim sastavom “Arcobaleno”, predstavljajući publici dela Mocarta ali i Ludviga van Betovena pa će se u godini kada se obeležava 250 godina od rođenja velikog kompozitora izvesti njegov Treći klavirski koncert. Drugog dana, u subotu, 26. septembra, nastupaju vokalni solisti sa delima Šumana, Belinija, Donicetija, Čajkovskog, Dvoržaka, Obradorsa, Štrausa, Lehara i mnogih drugih.

Cilj nam je da jedan novi kulturni sadržaj približimo publici koja je željna kulture. Novi muzički sadržaj je u skladu sa razvojem čitavog koncepta razvoja kulture u opštini Čajetina. Čini mi se da u tome uspevamo sa željom da sledeće godine preraste u internacionalni festival, odnosno festival na kom će učestvovati umetnici iz Evrope i Azije. Zbog čitave situacije sa korona virusom poštujemo epidemiološke preporuke i poštovanje svih obaveza koje hotel mora da uvaži a i svi mi svesni rizika“, kaže Aksentijević koji je kao pijanista i profesor klavira u muzičkoj školi „Vojislav-Lale Stefanović u Užicu do ideje za ovaj događaj došao uz pomoć umetničkog direktora Borisa Kraljevića, uglednog pijaniste koji već 15 godina živi i radi u Singapuru a ostvaren je i kao direktor festivala „Dani muzike“ u Herceg Novom.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×