Učitava se

Kucajte za pretragu

Zlatibor – Kulturno leto na Zlatiboru od avgusta

Čajetina Zlatiborski okrug

Zlatibor – Kulturno leto na Zlatiboru od avgusta

Podeli

Kao u celoj Srbiji, tako i na Zlatiboru, turistički poslenici se prilagođavaju skoro svakodnevnim promenama zdravstvenih odredbi uslovljenih Kovidom 19. U   TO Zlatibor kažu da  su prethodni period iskoristili da se što bolje pripreme za turističku sezonu koja će biti atipična kako za domaćine, tako i za goste. Ukoliko sve ostane kao i do sada, kulturno leto na Zlatiboru počeće u avgustu.

Dok  Kraljev trg,šetališta, tržni centar u centru Zlatibora poprimaju drugačiji izgled a radovi užurbano odmiču, neki drugi lokaliteti su spremni da svakog trenutka ugoste putnike – namernike. Staro selo Sirogojno, Stopića pećina, Gostilje, Vodice, Uvac,  i druga atraktivna mesta već od početka juna beleže posete. Produženi vikendi na Zlatiboru, prema rečima direktora TO Zlatibor, okupe i do 40% gostiju.

I ako nismo imali mnogo sreće sa vremenom koje je dosta kišovito i hladno na Zlatiboru, destinacija je pokazala kapacitet jer se svakog vikenda ovde skupljao veliki broj turista. Trenutno na Zlatiboru boravi do 10 000 gostiju , a u razgovoru sa hotelijerima vidimo da su zaista dobre najave za letnju sezonu. Veliki broj sportskih ekipa je rezervisao kapacitete za svoje pripreme , tako da su počele i te aktivnosti, a nadamo se da kreće i lepše vreme, kaže Vladimir Živanović, direktora TO Zlatibor.

Bezbednost kako meštana tako i gostiju na prvom je mestu, kaže Živanović, a na njima kao domaćinima je odgovornost da o tome brinu i usklađuju pojedine aktivnosti sa preporukama nadležnih  iz oblasti zdravstva. Inače, i Omladinski kulturni centar je spreman da krene sa radom i raznovrsnom ponudom.

Što se tiče kapaciteta, infrastrukture i zaposlenih zaista je sve spremno, ali pratimo preporuke. U ovom sad periodu još uvek nije dozvoljen rad bioskopa. Mi smo opremu nabavili, repertoar je spreman, samo čekamo kada će se dozvoliti projekcije, a samim tim će krenuti i predstave, počeće da radi pozorište. Naši gosti u letnjoj sezoni neće ostati uskraćeni za organizaciju koncerata na koje su navikli. Mi ćemo organizovati neka dešavanja na Kraljevom trgu, ali opet sve zavisi od same situacije, u kom obimu i kako ćemo moći na najbezbedniji način da sve organizujeo“, dodao je Živanović.

Direktor Turističke je, sudeći prema  najavama i interesovanju gostiju, siguran da će se letnja sezona produžiti i na septembar i oktobar, ukoliko vreme bude naklonjeno kao prethodnih godina. Što se tiče muzičkih i folklornih koncerata, veruje da će  avgust biti pravo vreme za njih.

Mirjana Ranković Luković 

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×