Učitava se

Kucajte za pretragu

Zimski raspust najverovatnije od 25. decembra

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Zimski raspust najverovatnije od 25. decembra

Podeli

Zimski raspust na celoj teritoriji Srbije, najverovatnije će početi 25. decembra, ali zbog novih okolnosti, moguće je da đaci polugodište zavše 18. decembra.

Prema važećem školskom kalendaru, đaci u Vojvodini svakako treba da se raspuste 23. decembra, uoči katoličkog Božića, a u klupe da se vrate 18. januara 2021.U centralnom delu Srbije, raspust je planiran u dva dela – prvi deo od 31. decembra do 8. januara, posle čega sledi vikend, pa bi prvi radni dan bio 11. januar 2021. godine. Drugi deo zimskog raspusta planiran je od 1. do 16. februara.

„Zbog epidemiološke situacije Krizni štab će predložiti da sva deca istovremeno budu na raspustu, samo je pitanje koji datum će biti izabran za početak odmora. Takođe, trajanje od tri nedelje, koliko je predviđeno za vojvođanske đake moglo bi da bude produženo na četiri. To ne bi bilo ništa novo, jer je prethodne dve godine zimski raspust u februaru bio produžavan za po sedmicu zbog sezonskog gripa. Nije čak isključena ni mogućnost da se deca odmaraju sve do kraja januara – kažu sagovornici „Novosti“.

Članovi Kriznog štaba u više navrata isticali su da ne postoje veći problemi sa zarazom koronavirusom u školama, jer se sve mere sprovode i đaci i nastavnici u mahom odgovorni.

Odlučeno je da od ponedeljka sve škole, umesto jednom sedmično, podatke o obolelim đacima i prosvetarima školskim upravama dostavljaju svakodnevno. Ti podaci dolaze u Ministarstvo prosvete koje ih dostavlja Kriznom štabu.

Podsetimo, i osnovci i srednjoškolci trenutno su na jesenjem raspustu koji je počeo u sredu, a traje do ponedeljka.

Iako ovaj raspust prvobitno nije bio planiran za srednje škole, odluka je ipak promenjena zbog trenutne epidemiološke situacije.

Izvor: Novosti

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×