Učitava se

Kucajte za pretragu

Završen prvi online ARLEMM

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Završen prvi online ARLEMM

Podeli

Prvi onlaj koncert klasične muzike u Srbiji emitovan je na Telenor Srbija YT kanalu i time je završena ovogodišnja manifestacija ARLEMM 2020.

Pored klavirskog LP dua, koji čine Andrija Pavlović i Sonja Lončar predstavili su se i polaznici onlajn letnje škole flaute i violine i kantautor jedinstvenog muzičkog izraza Marko Luis.

Istovremeno je bila i izložba „ARLEMM-Umetnički karavan“, autora Milice Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju je u Beogradu videlo više od 100.000 posetilaca. Ona je nastavila svoj umetnički put u Arilje, gde će posetioci moći da je pogledaju narednih 10 dana.

Iako je ove godine ARLEMM bio prikazan u digitalnom formatu, uspešno je obeležio jedanaestu godinu postojanja.

„Uprkos situaciji koja je bila nesvakidašnja jer nam je onemogućila da se lično i uživo družimo i muziciramo, pronašli smo način da dopremo jedni do drugih“, kaže Dragutin Mladenović, direktor manifestacije.

Na ARLEMM-u je ove godine održano više od 200 onlajn časova individualne nastave, a više od 100 dece i mladih je pohađalo onlajn predavanja kreativnog pisanja, muzičke improvizacije, ekoloških i umetničkih radionica i snimljeno je više od 800 minuta dokumentarnog materijala koji će moći da se prati tokom cele godine na ARLEMM-ovim i Telenorovim internet kanalima.

Manifestacija je realizovana uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, Extreme intimo, Telenor fondacije i brojnih donatora i ljubitelja umetnosti. Da bi umetnost bila dostupna svima, i ove godine je bio omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2020, uživo putem Telenor mreže.

Foto: ARLEMM

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×