Učitava se

Kucajte za pretragu

Zaključak Vlade o korišćenju preostalog dela godišnjih odmora za 2019. godinu

Srbija i region

Zaključak Vlade o korišćenju preostalog dela godišnjih odmora za 2019. godinu

Podeli

Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, donela Zaključak kojim je preporučeno da zaposleni, koji u toku vanrednog stanja svoj posao obavljaju svakodnevno, ali od kuće, odnosno na daljinu, iskoriste preostali deo godišnjeg odmora za 2019. godinu u skladu sa zakonom, odnosno do 30. juna 2020. godine.

Takođe, preporučeno je i da poslodavci, koji u uslovima vanrednog stanja nisu u mogućnosti da organizuju proces rada, te su u skladu sa zakonom svoje zaposlene uputili na odsustvo sa rada, prednost daju korišćenju godišnjih odmora.

Ovim zaključkom poslodavci mogu da dozvole korišćenje preostalog dela godišnjeg odmora za 2019. godinu, zaključno sa 31. decembrom 2020. godine za zaposlene koji u toku vanrednog stanja redovno obavljaju posao na svom radnom mestu.

„Želimo da na sve načine omogućimo našim građanima da sačuvaju svoje poslove i u toku vanrednog stanja, ali istovremeno mislimo i na poslodavce kojima takođe u ovoj situaciji nije lako. Zato ćemo kroz razne načine i svim novim merama koje donosimo truditi da jednako pomognemo svim građanima Srbije, na prvom mestu njihom zdravlju, bezbednosti ali i mogućnosti da ostvare sva prava koja im pripadaju“, rekao je ministar Zoran Đorđević.

https://www.minrzs.gov.rs/sr/aktuelnosti/vesti/zaposlenima-koji-rade-od-kuce-ili-su-poslati-na-odsustvo-dozvoljeno-koriscenje-godisnjih-odmora

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×