Učitava se

Kucajte za pretragu

Nastavljeno uređenje zgrada u Priboju

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Nastavljeno uređenje zgrada u Priboju

Podeli

Nastavljeni su radovi na uređenju fasada zgrada u Priboju. U starom delu grada završena je još jedna fasada. U zajedničkoj akciji stanara i lokalne samouprave, sređena je zgrada u ulici 12. januara broj 92, na Brijegu.

Ova stambena jedinica sa 12 domaćinstava, izgrađena je pre više od pola veka, a od tada na njoj nije bilo značajnijih ulaganja. Akcijom sređivanja fasada dobila je potpuno novo ruho i od oronule zgrade sada je postala lice ovog dela grada.

Zgrada je sada i lepša ali i energetski efikasnija i uklopiće se u ambijentalnu celinu, koja se u ovom delu grada, stvara rekonstrukcijom bivšeg hotela Priboj i sređivanjem fasada na ukupno 6 stambenih jedinica. Podsetimo, već je nova fasada zablistala na stambenoj jedinici u Proleterskoj broj 1, preko puta taksi štanda.

Podsetimo, po sprovedenom konkursu, uz učešće opštine i stanara, uradiće se fasade na još četiri stambene jedinice, i to na zgradi u Proleterskoj broj 2, preko puta Zavičajnog muzeja, kao i na tri stambene jedinice u dve zgrade u ulici 12.janaura. Nova fasada uskoro će zablistati i na zgradi preko puta solitera, gde su pekara i apoteka.

Posao na tenderu dobila je prijepoljska firma Rovčanin inženjering koja je za podizvođače angažovala pribojske radnike. Akcija zajedničkog sređivanja fasada na zgradama u Priboju, biće nastavljena na zgradama i u drugim delovima grada.

Izvor i foto:Priboj.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×