Učitava se

Kucajte za pretragu

Za program Moja prva plata do sada se prijavilo 108 firmi

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Za program Moja prva plata do sada se prijavilo 108 firmi

Podeli

Za učešće u programu Moja prva plata, koji ima za cilj da 10.000 mladih stekne prvo radno iskustvo i lakše nađe trajno zaposlenje, do sada de prijavilo 108 firmi, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i pozvala i druge kompanije da se uključe u ovaj program.

 “Kompanije za učešće u programu mogu da se prijavljuju do 25. septembra, a od 1. do 15. oktobra će se prijavljivati mladi”, kazala je Brnabić za TV Pink.

Podsetila je da država iz budžeta u projekat ulaže dve milijarde dinara.

Kako je ranije saopšteno, poslodavci koji su zainteresovani za učešće u programu, objavljivaće konkretne radne pozicije na Portalu Moja prva plata do 25. septembra, a zatim će od 1. do 15. oktobra svi zainteresovani kandidati moći da konkurišu na neku od pozicija.

Nezaposlenim mladima do 30 godina sa završenim srednjim obrazovanjem obezbeđena je, tokom devet meseci trajanja programa, mesečna novčana naknada u iznosu od 20.000 dinara, dok za one sa završenim visokim obrazovanjem naknada iznosi 24.000 dinara.

Sredstva će biti isplaćivana direktno mladima koji su uključeni u program, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a pored iznosa koji isplaćuje država, poslodavci će mooći da isplate i dodatna sredstva.

IZVOR: BETA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×