Učitava se

Kucajte za pretragu

Za 17 porodica sa Kosova i Metohije 605 000 dinara

Užice Zlatiborski okrug

Za 17 porodica sa Kosova i Metohije 605 000 dinara

Podeli

Ukupno 605 000 dinara je prikupljeno kao vid pomoći srpskom stanovništvu u enklavama u južnom delu Kosmeta, tokom humanitarne akcije Užice za Kosmet.

Najveći deo novca biće utrošen za nabavu bele tehnike i nameštaja za 17 najugroženijih porodica iz Štrpca, enklave u kojoj je došlo do napada na Srbe tokom prethodne sedmice. Deo novca biće utrošen za nabavku hrane za potrebe narodne kuhunje Majka devet Jugovića koja deluje pod okriljem srpske pravoslavne crkve.

Humanitarnu akciju su drugu godinu zaredom organizovali Unija studenata Užica, Unija užičkih srednjoškolaca, studenati Pedagoškog fakulteta i Visoke škole strukovnih studija.

  • Tokom marta i aprila, održani su brojni događaji: turnir u malom fudbalu, turnir u basketu na kome je učestvovao rekordan broj od čak 51 ekipe, turnir u stonom tenisu, igri Ne ljuti se čoveče, projekcija filma Kosovo – momenat u civilizaciji Borisa Malagurskog, nekoliko humanitarnih žurki u klubu Skala i GKC-u, predstavu za decu Naopaka bajka, turnir u PES-u, takođe i ove godine smo imali majice sa logom naše akcije, ali i prodavali kokice i palačinke na našim turnirima, navode organizatori akcije Užice za Kosmet.

Podsećaju da su prošle godine donirali 430 000 dinara.

  • Ovogodišnja akcija je uspešnija i po količini prikupljenog novca, ali i učešću još većeg broja mladih ljudi na direktan način u našim aktivnostima, čime smo u još većoj meri učestvovali u aktivaciji mladih u Užicu, poručuju organizatori humanitarne akcije i pozivaju udruženja, institucije, sindikate i sugrađane da pomognu akciju Užice za Kosmet.

Organizatori najavljuju da u petak odlaze na trodnevno putovanje tokom kog će posetiti porodice kojima su donirali pomoć, ali i upoznati manastire i druga mesta na Kosmetu koja su, kako navode, značajna za naš identitet, tako da, dodaju, akcija pored humanitarne ima i edukativnu dimenziju.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×