Učitava se

Kucajte za pretragu

Voda u užičkom vodovodu ispravna za piće

uPoMoc Zlatiborski okrug

Voda u užičkom vodovodu ispravna za piće

Podeli
Bez cisterni od 14 sati. Sanitarni inspektor konstatovao da je voda u vodovodu higijenski ispravna.

Danas (18.02.2019.godine) u 14,00 časova prestala je isporuka pijaće vode cisternama pošto je na osnovu izvršenih laboratorijskih analiza sanitarni inspektor Ministarstva zdravlja doneo rešenje u kome se konstatuje da je voda za piće higijenski ispravna sa stanovišta ispitivanih parametara. To znači da se voda iz gradskog vodovoda može koristiti za piće i pripremu hrane saglasno Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.
Gradski štab za vanredne situacije se zahvaljuje građanima, privrednim i drugim subjektima na strpljenju i pomoći koju su pružili u predhodnom periodu.
Posebnu zahvalnost Gradski štab za vanredne situacije upućuje Crvenom krstu Srbije,  javno komunalnim preduzećima iz susednih opština i grada Užica, Sektoru za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, Vojsci Srbije, DVD Užice i drugim subjektima i pojedincima koji su bili angažovani na sprovođenju aktivnosti isporuke pijaće vode.

– Posle više od pet godina ponovo su se stekli uslovi da se voda iz akumulacije Vrutci uključi u vodosistem snabdevanja, rekao je član Gradskog veća Dragoljub Kostić i dodao da je podrška Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture bila veoma značajna.Zakonom propisane analize radio je Zavod za zaštitu javnog zdravlja iz Užica i Gradski zavod iz Beograda, koji ima jednu od najopremljenijih laboratorija u regionu, tvrde čelmici Grada Užica. Takođe urađena je i analiza vode na radioaktivnost. Kompletna analiza obuhvata 150 parametara, i na osnovu njih tri uzastopne dobre analize, doneto je rešenje da se voda može proglasiti i za piće i za pripremu hrane. -Sve analize koje su zakonski bile neophodne pokazuju da je voda bezbednosno ispravna za piće i da građani mogu već danas piti vodu sa slavina. Takođe bih se zahvalio svim komunalnim preduzećima i svim okolnim vodovodima koji su nam izašli u susret ovih prethodnih dana da građane Užica snabdevamo cisternama sa pitkom vodom., rekao je direktor JKP Vodovod Duško Ljujić.

http://uzice.rs/voda-sa-akumulacije-vrutci-ispravna-za-pice/?script=lat
Stala isporuka vode u cisterneStala isporuka vode u cisterne
Saopštenje Zavoda za javno zdravlje Užice:
Voda za piće koja se distribuira građanima Užica je higijenski ispravna i zdravstveno bezbedna na osnovu bioloških, bakterioloških i fizičko-hemijskih ispitivanja izvršenih u Zavodu za javno zdravlje Užice. Kontrola kvaliteta vode za piće obavlja se redovno, po osnovu ugovora između JKP Vodovod Užice i Zavoda za javno zdravlje Užice, a u skladu sa zakonskom regulativom. Zavod za javno zdravlje će blagovremeno obaveštavati građane o kvalitetu vode za piće u našem gradu na osnovu obavljenih ispitivanja.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×