Učitava se

Kucajte za pretragu

Vlast i opozicija u bojkotu otkazuju skupove zbog koronavirusa

Srbija i region

Vlast i opozicija u bojkotu otkazuju skupove zbog koronavirusa

Podeli

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odlučio je da se otkažu svi predizborni skupovi do 1. aprila. Savez sa Srbiju i Pokret slobodnih građana, koji bojkotuju izbore 26. aprila, odličili su da od danas do daljnjeg otkažu sve skupove planiranje u kampanji bojkota zbog opasnosti širenja koronavirusa. Dveri traže da se ceo izborni proces odloži.

Aleksandar Vučić odlučio je da se to učini iz preventivnih razloga kako bi se izbeglo širenje koronavirusa.

SzS je predložio Vladi Srbije mere za koje smatra da će zaštititi stanovnike od potencijalne zaraze virusom Kovid-19, među kojima je i zabrana javnih okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru. Traže i da se propiše obaveza kućne izolacije ljudi koji dolaze iz zaraženih područja, privremeno zatvore sve predškolske i školske ustanove i fakultete na minimum tri nedelje, kao i da se obezbedi kontrolisano snabdevanje maskama.

Lider pokreta Dveri, koji je deo SzS, Boško Obradović smatra da ceo izborni proces u Srbiji treba odložiti zbog opasnosti širenja koronavirusa, ali i, kako navodi, neregularnosti koje su uočene i pre raspisivanja izbora.

Izvor: RTS

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×