Učitava se

Kucajte za pretragu

Više od 250.000 m2 zemljišta RS u opštini Foča knjiženo na BiH

Srbija i region

Više od 250.000 m2 zemljišta RS u opštini Foča knjiženo na BiH

Podeli

Ustavni sud BiH usvojio je zahtev Ministarstva odbrane u Savetu ministara, o knjiženju na BiH više od 250.000 metara kvadratnih zemljišta u opštini Foča, koje je u posedu Republike Srpske.Sud je Apelaciju Ministarstva odbrane usvojio na poslednjoj sednici, 20. maja, a u obrazloženju se navodi da postoji povreda prava na pravično saslušanje i ukida presuda Okružnog suda u Trebinju od 24. januara 2018, te da ovaj sud u najkraćem roku donese novu odluku.

Prema pisanju banjalučkog Glasa Srpske, pravobranilac Republike Srpske Milomir Govedarica rekao je da je ovo samo još jedan u nizu pokušaja od Pravobranilaštva BiH, odnosno Ministarstva odbrane, da protivno normama budu uknjižena prava svojine u korist BiH.

“Sve nadležne organizacione jedinice Pravobranilaštva Srpske preduzele su i preduzimaju sve neophodne radnje u više takvih predmeta sa ciljem da zaštite imovinu Republike Srpske”, rekao je Govedarica.

Član Odbora Narodne skupštine za ustavna pitanja Perica Bundalo kaže da je Ustavni sud BiH u previše navrata do sada iskazivao nameru da menja pravni i politički poredak u BiH.

“Ustavni sud BiH odavno je počeo da izlazi iz okvira svojih nadležnosti, a sporovi u vezi sa vojnom imovinom i posebno poljoprivrednim zemljištem Republike Srpske to samo potvrđuju”, rekao je Bundalo, koji je i šef Kluba poslanika PDP-a u parlamentu RS.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×