Učitava se

Kucajte za pretragu

Većnici o rebalansu budžeta i umanjenju od oko 164 miliona

Užice Zlatiborski okrug

Većnici o rebalansu budžeta i umanjenju od oko 164 miliona

Podeli

Na 11. sednici Gradskog veća, članovima Saveza udruženja veterana i ratnih invalida ratova od 1990. godine odobren jednokratni reprogram duga prema javnim preduzećima

Članovi Gradskog veća Užica su utvrdili predlog III rebalansa budžeta kojim je predviđeno njegovo umanjenje od oko 164 miliona dinara tako da bi on sada iznosio 3,280,474,571 dinara, saopštili su iz Gradske kuće.

  • Smanjenje prihoda posledica je situacije nastale zbog epidemije COVID-a 19, vanrednog stanja i uticaja koji su imali na poslovanje privrede. Tako je projektovano da će biti smanjeni prihodi od poreza na dohodak, na imovinu i prihode od prodaje dobara i usluga. U skladu sa tim, umanjeni su i iznosi na rashodovnoj strani gde su pozicije smanjene prema dinamici i stepenu njihovog izvršenja, naveli su nakon sednice 11. sednice Gradskog veća.

Gradski većnici Užica su prihvatili izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine u kojem se navodi da da su prihodi realizovani sa 42%, a rashodi sa 40 odsto.

Na sednici je odlučeno da se članovima Saveza udruženja veterana i ratnih invalida ratova od 1990. godine odobri jednokratni reprogram duga koji oni imaju prema prema gradskim javnim preduzećima, Gradskoj toplani, Bioktošu, Vodovodu i Stanu.

  • Reprogam se odnosi za neutužen iznos dugovanja i to, kada su u pitanju dugovanja preko 50.000 dinara, on će trajati 36 meseci, dok će se dugovi ispod 50.000 dinara otplaćivati na 24 mesečne rate, naveli su iz Gradske kuće.

Gradsko veće Užica se saglasilo sa izmenama ovogodišnjeg programa poslovanja JP Užice razvoj i JP Veliki park, te utvrdilo predlog odluke kojom se pristupa izradi Plana razvoja grada Užica od 2021. do 2027. godine, Program energetske efikasnosti za period od 2021. do 2023. godine i sastav gradskog Saveta roditelja.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×