Učitava se

Kucajte za pretragu

Važeće skupštinske odluke na jednom mestu

Digitalizacija i E-uprava eUE Srbija i region Zlatiborski okrug

Važeće skupštinske odluke na jednom mestu

Podeli

Prema najavama, u junu će u potpunosti zaživeti elektronski registar važećih skupštinskih odluka

Elektronski registar skupštinskih odluka Grada Užica je zaživeo.

Dostupan je građanima na zvaničnom sajtu Grada Užica.

foto: Screenshot Grad Užice

Na jednom mestu građani mogu pretraživati, čitati i preuzimati važeće skupštinske odluke, uz njihove izmene i dopune, a javni službenici ih registrovati.

Predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović za RAM mrežu kaže da je i dalje u toku pretvaranje važećih skupštinskih odluka iz pismene u elektronsku formu.

foto: Screenshot Jutjub kanala Skupštine Grada Užica

Javnosti je od juče dostupan zvaničan Jutjub kanal Skupštine grada Užica na kojem je postavljena 22. sednica užičke skupštine. Na istom mestu biće okačene sve sednice Skupštine grada Užica i dešavanja u vezi tog organa lokalne samouprave.  

Prema ranijim najavama Branislava Mitrovića, jun će biti mesec za elektronske novotarije i nastavak procesa digitalizacije u Užicu.

Sistem 48 sati i u Užicu

Odbornici Skupštine grada Užica su na 23. sednici usvojili Odluku o uvođenju informacionog sistema nazvanog Sistem 48 kojim se, zarad efikasnijeg rešavanja problema, uspostavlja i unapređuje mehanizam direktne komunikacije građana Užica sa gradskim upravama, gradskom opštinom Sevojno, javnim preduzećima i službama i drugim pravnim subjektima čiji je osnivač grad.

Postupkom digitalizacije lokalna samouprava teži da poveća uštede, transparentnost rada, otvorenost prema građanima i njihovo veće učešće u procesu donošenja odluka, smanji predrasude, kako je za RAM mrežu naveo Mitrović, da su opštine leglo konzervativizma, zaposleni u gradskim upravama teške birokrate koje ne koriste savremene tehnike i metode rada i komunikacije.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×