Učitava se

Kucajte za pretragu

Vatrogasno- spasilačko vozilo i za Novu Varoš

Zlatiborski okrug

Vatrogasno- spasilačko vozilo i za Novu Varoš

Podeli

Do kraja sledeće godine još oko 60 novih vatrogasno- spasilačkih vozila, najavio ministar Stefanović

 

foto izvor:  Glas zapadne Srbijefoto izvor: Glas zapadne Srbije
 

Vatrogasno- spasilačko vozilo, jedno od 14 koliko je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo, stiglo je u jedinicu u Novoj Varoši.

Vozilo je opremljeno za brze intervencije, surovije vremenske uslove. Predstavlja kombinaciju vojno – vatrogasnog vozila. Kako prenosi Glas zapadne Srbije, voznom parku novovaroške jedinice su do sada bila dva vozila, starosti 35 i 40 godina.

foto izvor:  MUPfoto izvor: MUP

Tokom nedavne ceremonije raspodele 14 vatrogasno-spasilačkih vozila i 72 transportnih vozila koja su nabavljena za vatrogasno-spasilačke jedinice i policiju, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je poručio da MUP ima snage da obnovi svoj vozni park i da na taj način investira u bezbednost svih svojih pripadnika i građana Srbije.

–         Ovih 14 vatrogasno-spasilačkih vozila, među kojima su cisterne i jedno navalno vozilo, koje smo nabavili su samo početak ciklusa. Čeka nas do kraja naredne godine nabavka, zajedno sa ovom, oko 60 novih vatrogasno-spasilačkih vozila, kojima ćemo u značajnoj meri popraviti situaciju voznog parka u kome su neki kamioni stari i po nekoliko decenija, rekao je Stefanović i dodao da će se nabaviti nova vozila i oprema i za policiju.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×