Učitava se

Kucajte za pretragu

Užički mališani dobili novo igralište na Megdanu

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Užički mališani dobili novo igralište na Megdanu

Podeli

IZVOR: Radio Luna AUTOR: Aleksandra Ranković

Zahvaljujući nagradi koju je grad Užice dobio od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u vrednosti od 2,3 miliona dinara, najmladji sugradjani imaju mogućnost da se igraju na novom prostoru za igru u centru Užica, na Megdanu. Sredstva su iskorišćenja za izgradnju novog igrališta uz učešće grada Užica. Ukupna vrednost projekta je oko 5 miliona dinara. U prethodnom periodu sugradjani su se izjasnili za sve projekte u okviru programa Udružimo se i oko 3700 sugradjana se u online anketi opredelilo da podržava projekat izgradnje igrališta za decu na Megdanu i projekat delimične rekonstrukcije Malog parka, čiji su radovi pri kraju.

Uz želju da deca maksimalno koriste novi prostor za igru, da budu zadovoljna i  srećna,  gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je apelovala na mališane da čuvaju igralište jer su njihovi roditelji učestvovali u izgradnji novog igrališta.

Miodrag Petković, član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije zahvalio se svim sugradjanima koji su uzeli učešće u projektu Udružimo se, za koji je grad Užice dobio nagradu. On je naglasio da su članovi Gradskog veća Užica odlučili da se kroz akciju Užičkog programa lokalnog partnerstva finansira još 18 projekata.

„U finansijskom i gradjevinskom smislu to nisu veliki projekti. Važno je da su oni želja naših sugradjana da u svom okruženju realizuju projekte koji su njima značajni i koji se finansiraju iz sredstava poreza na imovinu koji sugradjani plaćaju.  Za realizaciju svih projekata obezbeđeno je 13 miliona dinara, deset miliona iz gradskog budžeta, a tri miliona dinara od švajcarske Vlade. Užički program lokalnog partnerstva Udružimo je dobar primer na nivou Srbije. Pojedine lokalne samouprave pokušavaju da u narednom periodu u svojim sredinama implementiraju sličan model kao što smo mi uradili u Užicu.“-istakao je  Miodrag Petković

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×