Učitava se

Kucajte za pretragu

Užice: Uskoro nove donacije bratskog grada Harbina

Užice Zlatiborski okrug

Užice: Uskoro nove donacije bratskog grada Harbina

Podeli

Predstavnici Jihai grupe boravili su danas u Užicu gde su posetili vrtić Jihai Mama Vong na Pori i tom prilikom razgovarali sa rukovodstvom Grada o nastavku dalje saradnje.

Članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojević navela je da je Užice danas domaćin kineskim prijateljima koji su u prethodnom periodu dosta pomogli grad i Predškolsku ustanovu Užice.

„Naši prijatelji iz Jihai grupe su i danas obradovali mališane lepim poklonima, koje su doneli uz srdačne pozdrave od Linde Vong koja je bila sprečena da dođe zbog prekida avio saobraćaja izazvanim pandemijom koronavirusa. Predstavnici Jihai grupe su najavili dalju saradnju, imajući u planu pomoć gradu, Predškolskoj ustanovi, ali i saradnju po pitanju privrede i turizma.“

Direktor Jihai grupe u Srbiji Baojuan Sun preneo je pozdrave Linde Vong mališanima i čestitao Međunarodni dan deteta.

„Kineski narod mnogo voli da dođe i obiđe Srbiju. Do sada smo imali dobru saradnju i Jihai grupa ima u planu da dovede investitore u Užice.“

Podsećamo da se Užice posredstvom Linde Vong pobratimilo sa kineskim Harbinom pre dve godine. Tom prilikom je ozvaničen Park prijateljstva, simbol bliskosti naša dva naroda i naša dva grada.

Kasnije je u parku na Pori sredstvima kineskih prijatelja rekonstruisan sportski kompleks koji sada ima teren za fudbal sa veštačkom travom i teren za košarku sa novom savremenom podlogom.

Takođe, užički bratski grad Harbin donirao je Užicu 20 sprava za vežbanje na otvorenom, koje su postavljene u Parku prijateljstva na Pori, na Zelenoj stazi, Senjaku i pored dečijeg igrališta u krugu bivše kasarne u Krčagovu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×