Učitava se

Kucajte za pretragu

Užice: Jajima i farbom na baner sa Vučićevom fotografijom (FOTO)

Užice Zlatiborski okrug

Užice: Jajima i farbom na baner sa Vučićevom fotografijom (FOTO)

Podeli

Građani Užica su protestovali i večeras (10. jul), okupljajući se  ispred užičke skupštine, a potom su šetali centralnim ulicama, uz pozive sugrađanima „Izlazite napolje“.

Njih nekoliko stotina, među kojima je bilo najviše mladih, koji su predvodili kolonu i bili najglasniji, ali i roditelja sa decom i drugih građana, duvali su u pištaljke i trubice i upućivali psovke i pogrdne reči Aleksandru Vučiću.

Tokom šetnje, zaustavljali su saobraćaj, nosili transparente „Za čiju decu“, „Ostavke, predsednika, premijerke, Kriznog štaba, ministra „Smrt“ i druge.

Pri dolasku ispred sedišta Gradskog odbora SNS, na Trgu partizana, uz povike  „Lopovi, lopovi“, grupa demonstranata je, kao i sinoć, jajima, a večeras i farbom u kesama,  gađala veliki baner sa likom Aleksandra Vučića.

Na protestnom okupljanju, na koje su građani pozivani putem društvenih mreža, nije bilo stranačkih obeležja i govornika, ali su mu prisutvovali  funkcioneri i članovi lokalnih opozicionih stranaka.

I večeras je bilo primetno prisustvo policajaca u civilu na pojedinim punktovima u gradu. Protest, koji je počeo u 20 časova, završio se posle 21 čas i protekao je bez incidenata i intervencije policije.

N.K.

Foto: Nenad Kovačević

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×