Učitava se

Kucajte za pretragu

Užice posetio ambasador Kazahstana u Srbiji, Gabit Sizdikbekov

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Užice posetio ambasador Kazahstana u Srbiji, Gabit Sizdikbekov

Podeli

Ambasador Kazahstana Gabit Sizdikbekov posetio je danas Užice. Nakon prijema u kabinetu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, ambasador je prisustvovao sastanku sa užičkim privrednicima u Regionalnoj privrednoj komori Užice.

Delegacija Kazahstana na prijemu u kabinetu gradonačelnice Užica
Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je sa gostima održan jedan konstruktivni razgovor:

„Upoznali smo naše goste sa istorijskim činjenicama i pričali o budućoj saradnji koju ćemo pokušati da napravimo između Grada Užica i njihovih gradova. Sve ono što je dogovoreno između Republike Srbije i Republike Kazahstana prenelo se na lokalni nivo. Prezentovali smo naš grad na najbolji mogući način, ponudili naše potencijale iz domena privrede, poljoprivrede.“

Načelnik Zlatiborskog upravnog okruga Boban Perišić istakao je zadovoljstvo jer je u naš grad imao priliku da ugosti Ambasadora Kazahstana sa svojim saradnicima. „Ambasada Kazahstana je otvorena pre 9 meseci i ovo je prva regionalna poseta Njegove Ekselencije u čitavoj Srbiji. Kazahstan je jedan od tri države, pored Rusije i Belorusije, sa kojima Republika Srbija ima potpisan ugovor o slobodnoj trgovini. Kazahstan je deveta država po veličini na svetu, ima oko 18 miliona stanovnika sa neiscrpnim prirodnim resursim, veliki su izvoznici nafte. Ono što mi kao Zlatiborski okrug i Grad Užice imamo da ponudimo Kazahstanu, i oni nama, pored saradnje na polju industrije i privrede, koja je najznačajnija tema u ovim našim razgovorima, to je kulturna i sportska saradnja.“ – naveo je Perišić.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević

Ambasador Kazahstana u Srbiji, NJ.E. Gabit Sizdikbekov

 Načelnik Zlatiborskog okruga Boban Perišić

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×