Učitava se

Kucajte za pretragu

Užičanka Teodora Majkić pobednica takmičenja Najboljih učeničkih kompanija Srbije

Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Užičanka Teodora Majkić pobednica takmičenja Najboljih učeničkih kompanija Srbije

Podeli

AUTOR.: Aleksandra Ranković IZVOR: Radio Luna

Od 13 – 18. Juna 2020. godine Ekonomsku školu iz Užica na nacionalnom takmičenju Najboljih učeničkih kompanija Srbije predstavljala je UK  Beauty decor. Među 23 najbolje kompanije koje su se na takmičenje plasirale kroz regionalna nadmetanja, i ukupno preko 100 učesnika, našle su se učenice Ekonomske škole odeljenja IV pa Marina Janković, Jovana Zečević, Maša Galečić i Teodora Majkić, koje je pripremala profesorka Brankica Todorović.  Organizatori su učinili sve  da i u ovim otežanim okolnostima, u uslovima pandemije  takmičari dobiju priliku da se predstave u najboljem svetlu  kroz Zoom online platforme.

Na putu od regionalnog do nacionalnog takmičenja učesnicima su na raspolaganju bili i mentori koji su pružali podršku ekipama i pojedincima prenoseći im svoja iskustva i savete. Ovaj tim se takmičio u kategorijama za najbolju učeničku kompaniju, za specijalnu IKT nagradu i nagradu za mladog lidera.

Nagradu mladi lider dodeljuje  JA Alumni klub Srbije čiji žiri je tragao za mladim ljudima koje odlikuje timski duh, koji stavljaju potrebe svog tima iznad svojih ličnih potreba, dele i raduju se uspehu svojih kolega, izazivaju poštovanje a ne strah, koje odlikuju izvanredne komunikativne veštine, sposobnost aktivnog slušanja, inkluzije svih članova u kreativni proces, odlično poznavanje engleskog jezika, preuzimanje odgovornosti,  jasna vizija o budućnosti, pozitivna energija, vera u sposobnosti svakog člana tima i poznavanje sopstvenih vrlina i mana.  Sve ovo žiri je tokom intervjua prepoznao u učenici Teodori Majkić koja je uz još četvoro mladih takmičara ponela ovu titulu.

Na pitanje šta  misli da je u toku njenog intervjua koji je bio i njen takmičarski zadatak prevagnulo da žiri donese ovakvu odluku i šta misli o takmičenjima ovog tipa, Teodora je poverila Radio Luni.

„ Optimizam i pozitivna energija, ali i sigurnost koja je došla kao rezultat iskustva sa prethodnih takmičenja, javnih nastupa,  prezentovanja za koja su me pripremali profesori čiji zahtevi su se možda činili veliki ali su se ispostsvili kao veoma korisni jer su omogućavali napredak… Deo intervjua je bio na engleskom jeziku, kada sam imala priliku da pokažem svoje znanje i uvidim značaj poznavanja stranih jezika…Meni je iskustvo sa ovih takmičenja značajno zato što sam naučila da u toku intervjua prilagodim svoj stav i izlaganje sagovorniku, uvek je bitno uzeti u obzir ko stoji preko puta tebe i koja je tvoja uloga. Za intervju ovakvog tipa nikada ne možeš biti u potpunosti spreman, zato je bitno verovati u sebe i svoje sposobnosti, dobro slušati.”-rekla je za Radio Lunu Teodora Majkić.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×