Učitava se

Kucajte za pretragu

Uz praznike i servisne informacije

Iz prve ruke Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Užice Zlatiborski okrug

Uz praznike i servisne informacije

Podeli

Bez struje, od 9 do 14 časova, biće u subotu zgrada u ulici Nikole Pašića broj 42, potvrdili su za RAM mrežu iz Elektrodistribucije Užice.

Zgrade u ulici Nikole Pašića broj 35, 40, 46 i 48 neće imati električnu energiju istog dana od 13 do 14 sati.

Radno vreme službi JKP Bioktoš za vreme praznika

Užički JKP Bioktoš je saopštio da od 26. do 29. aprila, te 1. i 2. maja neće naplaćivati prakiranje na parkiralištima sa SMS sistemom naplate i na parkingu stare pošte, dok će parkiranje neprekidno za vreme praznika naplaćivati u Javnoj garaži.

Zelena pijaca Lipa i Robna pijaca Međaj neće raditi 28. aprila, na Vaskrs.

Cvećara JKP Bioktoš, u ulici Kralja Petra I, radiće u petak, subotu, ponedeljak i 2. maja od 7 do 15 časova. Cvećara neće raditi 28.aprila i 1. maja.

JKP Bioktoš sakupljaće u utorak i odvoziti kabasti otpad iz mesne zajednice Terazije. Iz Bioktoša apeluju na građane da pripreme kabasti otpad i da ga odlože pored kontejnera jedan do dva dana ranije.  

Iz Bioktoša navode će tokom verskog i državnog praznika biti otvoreni dežurni telefoni RJ Gradska groblja- 064/ 820 32 07 i 064/ 820 32 86.

Apoteka Zdravlje, u Jug Bogdanovoj ulici, dežuraće non-stop tokom predstojećih praznika, naveli su za RAM mrežu iz Apoteke Užice.

Apoteka Centar, u ulici Dimitrija Tucovića, radiće u petak, subotu, nedelju i ponedeljak od 8 do 22 sata.

Apoteka Majka i dete radiće 26. i 27. aprila od 10 do 17 časova.

Radno vreme pošta tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika

Pošta u Obilićevoj ulici u Užicu, te pošta na Zlatiboru i u prijepoljskoj ulici Zore Tomašević dežuraće u subotu od 8 do 15 časova, ali neće raditi u petak, nedelju i ponedeljak.   

Ukupno 74 pošte širom Srbije dežuraće tokom praznovanja Vaskrsa, od 26. do 29. aprila, dok će pošte na graničnim i administrativnim prelazima i glavna pošta u Beogradu u Takovskoj ulici raditi sve vreme, saopštili su iz JP Pošte Srbije.

http://www.posta.rs/dokumenta/lat/vesti/USKRS-spisak%20dezurnih%20posta%20Tabela.pdf

Zbog državnog, međunarodnog praznika rada, 1. maja, u sredu i četvrtak radiće 48 dežurnih pošta, dok će glavna pošta u Beogradu i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi non-stop.
Pošta u centru Zlatibora neće raditi za 1. maj, ali će biti otvorena u četvrtak od 8 do 15 sati.  

http://www.posta.rs/dokumenta/lat/vesti/PRVI%20MAJ-spisak%20dezurnih%20posta%20Tabela.pdf

Nedeljni red vožnje na linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Užica biće aktivan u petak, ponedeljak, sredu i četvrtak zbog obeležavanja Uskršnjih i Međunarodnog praznika rada. 

Iz JP Užice razvoj su naveli da će u utorak i naredni petak autobusi saobraćati po aktivnom redu vožnje radnim danima, sa ukinutim đačkim polascima.

Podsetimo, u petak počinje prolećni raspust za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Raspust će trajati deset dana. 

Inače, pravoslavni vernici obeležavaju 26. aprila Veliki petak,  dan kada je, po verovanju, Isus Hristos umro raspet na krstu na Golgoti. Smatra se da je Veliki petak najtužniji dan hrišćanstva. Tog dana se ne služi liturgija, vernici poste i farbaju uskršnja jaja.

Pravoslavni vernici širom sveta obeležavaju u nedelju Uskrs, hrišćanski praznik koji proslavlja Hristovo vaskrsnuće tri dana nakon njegove smrti, kao simbol pobede života nad smrću.

Taj pokretni praznik predstavlja kraj Velikog posta koji je trajao 40 dana. Na Usrks, vernici se pozdravljaju rečima Hristos vaskrse i Vaistinu vaskrse.

Iz saobraćajne policije najavljuju tokom praznika pojačanu kontorlu saobraćaja jer je tih dana, kako piše RTS, povećan broj vozača koji voze pod dejstvom alkohola.

Autor J.P. / Izvor Radio Luna/Beta/ RTS

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×