Učitava se

Kucajte za pretragu

Uređuje se memorijalni kompleks Kadinjača

Slobodno vreme Užice Zlatiborski okrug

Uređuje se memorijalni kompleks Kadinjača

Podeli

Užice – Pristupne staze i oronula stepeništa u Memorijalnom kompleksu Kadinjača, koji predstavljaju veliku opasnost za kretanje posetilaca, uskoro će biti rekonstruisane, a za ovu namenu Zavod za zaštitu spomenika kulture Kraljevo izdvojio je 834.400 dinara bez PDV-a.

Izabrani izvođači, preduzeća Sax i Diz-Komerc iz Užica imaju rok od 40 kalendarskih dana za završetak radova.

Kako se navodi, najveći problem predstavljaju devastirane kamene ploče koje su nevezane za podlogu i koje su nestabilne tako da se lako pomeraju i odvajaju, i na taj način ugrožavaju bezbednost kretanja. Ono što je još veći problem je destabilizacija podloge koji mora da se reši pre popravke kamene obloge.

Veliki problem predstavlja destabilizacija terena koja je primetna na mnogim mestima u okviru kompleksa, kako na potpornim zidovima različitih visina, tako i na pristupnim stazama. Ova destabilizacija terena dovodi do propadanja svih završno obrađenih površina kompleksa. Prvenstveno se odnosi na stepeništa, staze i potporne zidove. Na velikom broju mesta je primetno postojanje šupljina između podloge i zršne obloge, tako da je obloga samo maskira pravu ozbiljnost problema.

Izvor: GZS

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×