Učitava se

Kucajte za pretragu

Umesto mazuta, gas u zdravstvenim ustanovama grada

UEko Užice

Umesto mazuta, gas u zdravstvenim ustanovama grada

Podeli
Projektna dokumentacija za izgradnju gasnog generatora za potrebe grejanja tri objekta je, kažu, kompletna. Novac obezbeđen.

Manje čađi od sledeće godine

Užički Dom zdravlja, Centar za majku i dete i Turberkulozni dispanzer od sledeće godine koristiće gas umesto mazuta za grejanje, potvrdio je za Radio Lunu i RAM mrežu direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović.

–     Završena je projektna dokumentacija i dobijena je dozvola za izgradnju gasnog generatora, projekta vrednog 14, 5 miliona dinara, istakao je Maksimović navodeći da je Vlada Republike Srbije opredelila 12, 6 miliona, a da će ostatak novca obezbediti lokalna samouprava.

–    Ovih dana se očekuje raspisivanje tendera, u dogovoru sa Kancelarijom za javna ulaganja, dodao je Maksimović.

Početkom decembra, prema najavama, biće poznato ko će 45 dana potom izvoditi radove na izgradnji gasnog generatora, jačine 1, 2 megavata.

Maksimović je podsetio da je pre nekoliko godina, sa Kosovskom ulicom, rekonstruisan i toplovod od Doma zdravlja do Centra za majku i dete, iza kojeg će biti izgrađen gasni generator.

 

Podsetimo, zdravstvene ustanove u centru grada trenutno za grejanje koriste mazut.

foto arhiva Radio Lune

 

–   Projekat izgradnje gasnog generatora je bitan jer će se njegovim korišćenjem smanjiti čestice sumpora i čađi u samom centru grada, naglasio je Maksimović. 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×