Učitava se

Kucajte za pretragu

Ulaganja NIS-a u bezbednost i digitalizaciju škola

Srbija i region Zlatiborski okrug

Ulaganja NIS-a u bezbednost i digitalizaciju škola

Podeli

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su sa generalnim direktorom kompanije NIS Kirilom Tjurdenjevim Memorandum o saradnji, u okviru programa Zajednici zajedno 2020, čiji je cilj veća bezbednost dece u školama i unapređenje kvaliteta obrazovanja.

Kompanija NIS uložiće 114,5 miliona dinara u opremanje osnovnih i srednjih škola u 12 gradova i opština savremenim bezbednosno-informacionim sistemima, kao i u digitalizaciju nastavnog programa.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović iskazao je zahvalnost NIS-u na tome što je prepoznao bezbednost dece u školama kao važnu temu u društvenoj zajednici, ali i na tome što godinama svojim društveno odgovornim programima podiže kvalitet života građana.

Stefanović je naglasio da je važno da na svakoj školi, domu zdravlja, vrtiću, budu postavljene kamere koje su povezane sa policijom, navodeći da je zahvaljujući tim aktivnostima proteklih godina drastično smanjena stopa kriminaliteta u zoni škola.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ukazao je na to da su resorno ministarstvo i kompanija NIS partneri u podizanju kvaliteta obrazovanja naših učenika.

Prema njegovim rečima, predstavnici NIS-a su svaki projekat sproveli u konsultaciji sa ministarstvima i lokalnim samoupravama o tome šta je to što je zajednici potrebno.

On je napomenuo da NIS stipendira najbolje učenike, dodajući da je 50 njih zaposleno u tom preduzeću, ali i da je saradnja srpskih i ruskih univerziteta ostvarena upravo zahvaljujući ovoj kompaniji.

Ulaganja NIS-a u modernizaciju postrojenja u poslednjih deset godina iznosila su tri milijarde evra, dok je tri milijarde dinara izdvojeno za projekte društvene odgovornosti, podvukao je ministar.

U okviru projekta Zajednici zajedno realizovano je više od 950 projekta vredih više od 10 miliona evra.

Generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev istakao je da je ta kompanija posvećena društvenoj odgovornosti i da je u poslednjih 12 godina realizovala približno 1.000 projekata, u vrednosti od približno milijardu dinara za potrebe zajednice.

On je podsetio na to da su prošle godine realizovani projekti koji su u fokusu imali zdravlje dece, dok će ove godine sredstva biti uložena u povećanje njihove bezbednosti u školama i za digitalizaciju.

Izvor i foto:VladaSrbije

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×