Učitava se

Kucajte za pretragu

Uhapšeno 19 osoba, protiv 75 krivične prijave

Zlatiborski okrug

Uhapšeno 19 osoba, protiv 75 krivične prijave

Podeli

Akcije policije u cilju sprečavanja privrednog kriminala i korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji užičkim odsekom Sektora poreske policije i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su B.Đ. (1978), odgovorno lice GZTR Božidar Đokić Bajina Bašta, kako navode iz MUP-a, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

–         On je, kako se sumnja, u periodu od 9. do 21. decembra 2016. godine, ostvario prihod od samostalne delatnosti u ukupnom iznosu od 8.975.000 dinara koji, u nameri da izbegne obračun i plaćanje poreza, nije prikazao u poreskim prijavama. Na taj način je manje obračunao i platio porez na prihod od samostalne delatnosti i pripadajuće doprinose u ukupnom iznosu od 1.532.176 dinara, navodi se u saopštenju Ministartsva unutrašnjih poslova.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, sproveli su više pojedinačnih akcija u cilju sprečavanja privrednog kriminala i korupcije.

U sklopu policijskih akcija na teritoriji Užica, Čačka, Zaječara, Jagodine, Pančeva, Požarevca, Smedereva, Subotice je uhapšeno 19 osoba zbog osnova sumnje da su u periodu od 2012. godine do danas izvršili više krivičnih dela. Protiv još 75 osoba širom Srbije su podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Uhapšeni se sumnjiče da su budžetu Republike Srbije, javnim preduzećima i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od oko 1.100.000 evra.

Krivična dele koja im se stavljaju na teren su, između ostalog, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, poreska utaja, falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, falsifikovanje novca, nedozvoljena trgovina, prevare u službi…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su pronašli i oduzeli oko 5.000 paklica cigareta bez akciznih markica, namenjenih nelegalnoj trgovini i 9.000 litara dizel goriva.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×