Učitava se

Kucajte za pretragu

Učenici srednjih škola uredili grad

Zlatiborski okrug

Učenici srednjih škola uredili grad

Podeli

Grad Užice podržao akciju učenika

Akcija uređenja školskih prostora i okoline realizovana je danas u Užicu.

 
U akciji je učestvovalo oko 30 učenika i šest nastavnika iz Tehničke škole, 57 učenika i četiri nastavnika iz Tehničke škole Radoje  Ljubičić, devet učenika i nastavnik iz Ekonomske škole, sedam učenika i nastavnik iz Medicinske škole, 15 učenika i nastavnik iz Užičke gimnazije, 18 učenika, dva nastavnika i direktor iz Muzičke škole i 17 učenika, nastavnik i direktor Umetničke škole.
–         Inicijatori akcije su škole, odnosno učenici koji su procenili da naša životna sredina i okruženje može da bude lepše, a Grad Užice je dao veliku podršku. Dom Petar Radovanović je kao znak podrške deci obezbedio sendviče i vodu, rekla je Milenija Marković gradski prosvetni inspektor.
Osim školskog prostora, učenici su uredjivali i Gradski trg sa okolinom, Trg Svetog Save, šetalište od Velikog parka do hidroelektrane, plato ispred Gradskog bazena i Medicinske škole i pešačku stazu do Rakijske pijace, Uskokovićev prolaz, Mali park, plato ispred autobuske, železničke stanice i pošte.
Pored akcije čišćenja učenici su i delili flajere na mestima gde su nekada bili pešacki prelazi sa ciljem da opomenu ljude da više ne prelaze ulicu na tim mestima.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×