Učitava se

Kucajte za pretragu

U Moravičkom okrugu 33 zaraženih

Srbija i region

U Moravičkom okrugu 33 zaraženih

Podeli

Do sada, od početka epidemije izolovano je kod 33 pacijenta pozitivan nalaz na COVID-19. U Čačku su potvrđena 24 slučaja, pet u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i jedan u Ivanjici.

„Situacija je blago pogoršana, ali smo daleko od onog crnog scenarija koji smo očekivali. Sada se radi masovno testiranje i prethodnog dana poslata su 22 uzorka,  a jutros još 42“, izjavioe je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Čačak trenutno su smeštena 24 pacijenta. Juče je bilo šest prijema u tu zdravstvenu ustanovu, dva bolesnika su poslata u Kragujevac pošto imaju težu kliničku sliku.

„Do sada je na lečenje van Čačka upućeno devet pacijenata iz okruga, od kojih su šest na respiratoru. Obuka osoblja koji će raditi u privremenom smeštaju u hali u Atenici biće danas organizovana, a u organizacionom smislu određen je rukovodilac, kao i uslovi koji moraju da se ispune u ovakvom objektu, pored neophodno sanitarno-higijesnkih uslova, to je i obezbeđenje priručne apoteke“, ističe Luković.

Trenutno je u Čačku u samoizolaciji oko 1000 lica.

RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×