Učitava se

Kucajte za pretragu

Turisti vole regiju Zapadne Srbije

Zlatiborski okrug

Turisti vole regiju Zapadne Srbije

Podeli

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija od 2019. godine svoj sastav je proširila i opštinom Čačak, gde je aktivno učestvovala na sprovođenju i promovisanju Dragačevskog sabora trubača, jedne od najposećenijih turističkih manifestacija.

 Ova organizacija broji 12 opština u svom sastavu, među kojima se nalaze opštine Nova Varoš i Prijepolje.

U periodu 2019. godine sprovedeni su projekti izgradnje zip lajna na planini Zlatar, Ivanjici i Užicu, dečijeg igrališta u Novoj Varoši, dok su u svim opštinama izgrađene pešačke i biciklističke staza, koje su obeležene turističkom signalizacijom i moguće ih je prepoznati putem GPS uređaja, kako bi turisti bili upoznati i imali kvalitetan pristup informacijama.

 U periodu prethodne godine je, kako navodi direktor TO regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen ostvareno 1.563.000 noćenja na području opština koje čine regiju, međutim zbog trenutne situacije i mera koje su propisane od Svetskih zdravstvenih organizacija, broj turista iz Kine će dodatno uticati na smanjenje broja noćenja.

-Prošle godine su na prvom mestu bili turisti iz Kine, ali sada su turističke organizacije u nezavidnoj situaciji, otkazuju se aranžmani i time je ceo Svet pogođen, jer se ljudi teže odličuju da borave u kolektivnom smeštaju makar to bili i hoteli, rekao je Rađen.

 Kako saznajemo, najznačajnije turističke lokacije su vezane za planinski turizam i odnose se na Ovčarsko-Kablarsku klisuru, Zlatibor, Taru, Zlatar i Goliju.

 Kako navodi Rađen, saradnja turističkih organizacija ove regije je veoma bitna, pa time imamo odlično povezivanje između opština Nova Varoš i Prijepolje.

 -Postoji jako dobar rad TO Zlatar i TO Prijepolje. Ceo potez sa Zlatarom i Prijepoljem je mini deo naše regije koji je pogodan za jedan vikend. Pored prirodnih atraktivnosti Zlatara, imamo Kamenu Goru, Sopotnicu, planinu Jadovnik, podseća on.

Međutim, direktor organizacije ističe bitnost ulaganja u postojeće i nove kadrove, kako bi se mladi zadržali i kako bi se odnos u životnoj sredini poboljšao u narendom periodu.

Izvor i foto:Zlatarpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×