Učitava se

Kucajte za pretragu

Treća faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace Lipa na jesen

Užice Zlatiborski okrug

Treća faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace Lipa na jesen

Podeli

Druga faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace Lipa odvija se bez većih problema, planiranom dinamikom, a objekat oko 600 m2 biće uskoro završen.

Mirjana Radivojčević izvršni direktor Bioktoša kaže da je druga zgrada ukrovljena i unutra su urađeni grubi radovi. Očekujemo dalji nastavak radova na fasadi i na unutrašnjem uređenju same zgrade. Vrednost radova je oko 32 miliona dinara i nadamo se da će u predviđenom roku zgrada biti završena.

Radove na drugoj fazi Javno komunalno preduzeće Bioktoš finansira iz sopstvenih sredstava. Plan je da u prizemlju budu lokali za iznajmljivanje, a na spratu robna pijaca čime će biti rešen dugogodišnji problem prodavaca na Robnoj pijaci Međaj, koji su se žalili zbog neatraktivne lokacije i pada prodaje. U obe zgrade biće oko 60 lokala za izdavanje.

Raspisan je i oglas za izdavanje lokala, ali zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane korona virusom izdato je 6, a useljeno 3 lokala. Bilo je očekivati da će se mali broj ljudi javiti i useliti u lokale obzirom na trenutnu situaciju. Nadamo se da ćemo izdati sve lokale u nekom boljem vremenu i zdravstvenoj situaciji.

U planu je bilo da u toku ove godine bude završena i treća faza radova, koja je predviđala pokrivanje Zelene pijace. Radivojčević navodi da zbog trenutne epidemiološke situacije gde projektanti ne mogu da izađu na teren i prikupe određene podatke očekuje da će do kraja avgusta biti završen projekat i da će proći proceduru oko izdavanja dozvola za početak radova.

U rekonstrukciju Zelene pijace Lipa biće uloženo oko 100 miliona dinara, za prvu i drugu fazu novac je obezbeđen i za sada to neće negativno uticati na poslovanje Javnog preduzeća Bioktoš. Od epidemiološke situacije u narednom periodu, zavisiće finansiranje treće faze.

Izvor i foto: Grad Užice 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×