Učitava se

Kucajte za pretragu

Tradicionalna biciklistička 60. Trka kroz Srbiju i na Zlatiboru

Čajetina Slobodno vreme Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Tradicionalna biciklistička 60. Trka kroz Srbiju i na Zlatiboru

Podeli
Prva etapa Međunarodne biciklističke 60. Trke kroz Srbiju od Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj do centra Zlatibora, u dužini od 170 kilometara, biće održana 1. septembra a takmičari iz 20-ak zemalja Evrope i sveta očekuju se na cilju oko 15 časova u centru ovog trenutno najposećenijeg turističkog mesta u Srbiji – najavila je Informativna služba Opštine Čajetina, dodajući da je ovo samo jedna kockica u mozaiku saradnje Republike Srbije i Republike Srpske.
Ukupna dužina staze od Istočnog Sarajeva do Novog Sada iznosi 450 kilometara a trku su ove godine podržali opštine Istočno Sarajevo, Čajetina i Mionica, kao i gradovi Beograd, Požarevac, Zrenjanin i Novi Sad. Trka kroz Srbiju je uvrštena u zvaničan kalendar Međunarodne biciklističke federacije (UCI), koja je u ovim teškim vremenima propisala najoštrije mere zaštite od korona virusa.
Zainteresovanost ekipa za učešće je ogromna, a pored ekipa i vozača iz Holandije, Belgije, Nemačke, Rusije, Austrije, Italije, Francuske i čitavog regiona, posle dugog niza godina, na našim drumovima ćemo videti i jednu ekipu iz Španije – tim Kaha Rural.
Odmah po završetku ove trke, 4. septembra kreće i Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka, koja će trajati do 7. septembra.
Obe trke podržali su vlade i ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Republike Srpske, Fond Milan Panić, gradovi i opštine kroz koje trke prolaze a generalni medijski pokrovitelji obe trke su Radio televizija Srbije i Radio televizija Republike Srpske.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×