Učitava se

Kucajte za pretragu

Teška situacija u Priboju: U bolnici hospitalizovano 47 pacijenata, četvoro na respiratoru

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Zlatiborski okrug

Teška situacija u Priboju: U bolnici hospitalizovano 47 pacijenata, četvoro na respiratoru

Podeli

Priboj – U Opštoj bolnici u Priboju trenutno se nalazi 47 ležećih pacijenata u izolacionim blokovima, u protekla 24 sata napisano je 15 uputa za bolničko lečenje, od kojih je primljeno osam, a preostalih sedmoro je vraćeno na kućno lečenje.

“Sva četiri respiratora su u radu non – stop, a na kovid odeljenjima su uglavnom smešteni pacijenti starije starosne dobi. Većinom su to muškarci krupnije građe. Osim pacijenata koji su intubirani, imamo prilačan broj pacijenata koji su na kiseoniku kako invazivnom tako i neinvazivnom, ali i pacijenata za koje bi voleli da su u boljem stanju”, kazao je dr Predrag Terzić, direktor biolnice u Priboju.

On je naglasio da što se tiče opreme u bolnici ima svega, ali da postoje neke stvari koje se i do 10 puta više troše nego u prvom piku epidemije. Naročito se to odnosi na opremu za jednokratnu upotrebu iz lične zaštitne opreme zdravstvenih radnika.

“Akutno gorući problem jesu skafanderi kojih imamo, ali nam uvek trebaju, naročito platneni koji mogu da se peru, otkuvavaju i sterilišu, kao i epidemiološke maske. Unajavi je da ćemo i to dobiti u toku današnjeg dana ili eventualno sutra”, rekao je direktor bolnice dr Terzić.

Izvor: RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×