Učitava se

Kucajte za pretragu

Tereza Mej traži oštre mere protiv Crne Gore zbog rasizma

Sport Srbija i region

Tereza Mej traži oštre mere protiv Crne Gore zbog rasizma

Podeli

Britanska premijerka Tereza Mej zatražila je od međunarodnih fudbalskih organizacija da preduzmu snažne kaznene mere protiv Crne Gore.

Ona je tražila oštru reakciju zbog rasističkih povika upućenih igračima engleske reprezentacije u Podgorici tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

“Zlostavljanje kojim su Englezi bili izloženi bilo je odvratno i potpuno neprihvatljivo. Pravo Uefe je da sada istraži kompletnu situaciju. Zbog toga ih pozivamo da što pre preduzmu snažne i brze mere”, rekao je Džejms Slek, portparol Tereze Mej, javio je AP.

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je u utorak disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici sa Engleskom.

Englezi su u Podgorici pobedili 5:1, ali su se Rahim Sterling i Kalum Hadson-Odoi zbog boje kože našli na udaru domaćih navijača.

Selektor Engleske Geret Sautgejt izjavio je da su uvrede na rasnoj osnovi upućene i levom beku Deniju Rouzu, nakon što je u poslednjim trenucima utakmice dobio žuti karton.

Izvor: Tanjug, RTS

1 Komentara

  1. StevGodo 02/12/2019

    Acquistare Gel Kamagra Grenoble Fedex Hydrochlorothiazide C.O.D. cialis generic Keflex 500 Mg

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×