Učitava se

Kucajte za pretragu

Tekstilci u Srbiji šiju maske i za strano tržište

Srbija i region Zlatiborski okrug

Tekstilci u Srbiji šiju maske i za strano tržište

Podeli

Vlada Srbije izmenila je Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih proizvoda bitnih za stanovništvo, čime je omogućen plasman u inostranstvo višekratnih zaštitinih maski, saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije

Kako su potrebe domaćeg tržišta podmirene i stvorene stabilne zalihe maski, domaći tekstilci obratili su se PKS inicijativom da se omogući izvoz pamučnih maski, koje su u celini izrađene od čistog tkanog tekstila.

Na snazi i dalje ostaje zabrana izvoza maski registrovanih kao medicinska sredstva i onih koje su izrađene od kombinovanih materijala.

Veliki broj tekstilaca u Srbiji izbijanjem epidemije korona virusa, preorijentisao je svoju proizvodnju na izradu tekstilnih zaštitnih maski kako bi odgovorili na pojačanu tražnju deficitarnog proizvoda.

„U prvoj sedmici epidemije naše firme proizvodile su oko 100.000 maski dnevno, a sada u Srbiji svakog dana može da se napravi i do 360.000 tekstilnih prekrivki za lice“, rekao je član Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS Nemanja Jovanović.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×