Učitava se

Kucajte za pretragu

Sve više vršnjačkog i nasilja u porodici u Novoj Varoši

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Sve više vršnjačkog i nasilja u porodici u Novoj Varoši

Podeli

Tokom prošle godine u novovaroškom Centru za socijalni rad evidentirano je 80 žrtava porodičnog nasilja, što je duplo više nego u 2018-toj. Lane je gotovo utrostručen i broj žrtava maloletničkog vršnjačkog nasilja, dok su potrebe građana za materijalnim davanjima iz republičkog, odnosno, opštinskog budžeta nešto manje nego ranije, rekla je za Varoške novine Jelena Leković, direktorka opštinskog Centra za socijalni rad, na čijoj se evidenciji tokom 2019. našlo oko 2 hiljade Novovarošana koji su primili neki od vidova socijalne pomoći i koristili usluge iz oblasti porodično-pravne zaštite.

U ekspaniziji je i nasilje u porodici i maloletničko vršnjačko nasilje. Lane smo imali čak 80 prijava za fizičku odnosno psihičku torturu koju su većinom žene trpele u porodičnom domu. Nasilje trpe i starije osobe, ali i deca.

Evidentirana su i 23 maloletnika sa problemima u ponašanju i sukobu za zakonom, a u poslednje vreme dominantan je fizički obračun među vršnjacima – tinejdžerima uzrasta između 15 i 17 godina.

Izvor:Varoske.net

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×