Učitava se

Kucajte za pretragu

Subvencije u plastenicima za 26 poljoprivrednika

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Subvencije u plastenicima za 26 poljoprivrednika

Podeli

Izvor: Radio Luna Autor: Aleksandra Ranković

Fondacija Ana i Vlade Divac i Grad Užice potpisali su danas ugovore o donaciji 26 plastenika sa poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Užica. Ugovor je potpisan u okviru Projekta Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu.  Ukupna vrednost bespovratnih sredstava iznosi oko 4,3 miliona dinara. Grad Užice je  zdvojio 3 miliona, a Fondacija  Divac 640 000 dinara. Poljoprivrednici su pojedinačno učestvovali sa po 22 000 dinara.  Prednost u dobijanju projekta imali su mladi poljoprivrednici i žene do 45 godina starosti. Sredstva su izdvojena za razvoj plasteničke proizvodnje kao poljoprivredene delatnosti.

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović rekao je da ovo jedna izvanredna podsticajna mera za one koji su početnici i za one koji se već bave plasteničkom proizvodnjom.

„Poljoprivrednici su dobili plastenike za profesionalnu biljnu proizvodnju, ukupne vrednosti 168 000 dinara po plasteniku,od kojih je učešće poljoprivrednika samo 20 odsto.  Grad Užice je ove godine izdvojio 30 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi, a koristilo ih je 470 proizvođača, najviše za nabavku poljoprivredne mehanizacije i za dalji razvoj ovčarstva i govedarstva – naveo je Kuzmanović.“istakao je Kuzmanović.

Saradnja  Fondacije Ana i Vlade Divac  sa Gradom Užice na različitim projektima traje više od šest godina, istakla je Ana Kosel, direktorka Fondacije. Ona je istakla da je u Fondaciji Divac poljoprivreda prioritetna grana.

„Volimo da radimo poljoprivredu. Grad Užice je naš strateški partner od početka. Uvek radimo zajednički i ulažemo u prioritete u poljoprivredi. Ove godine prioritet je plastenička proizvodnja. Danas potpisujemo ugovore i već od sutra počinje montiranje plastenika.“–rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Ona je i iskazala uverenje da će saradnja sa gradom biti nastavljena i naredne godine.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×