Učitava se

Kucajte za pretragu

Stručnjaci: Tvrdimo bezbedno je ići u škole, stojimo iza toga

Srbija i region

Stručnjaci: Tvrdimo bezbedno je ići u škole, stojimo iza toga

Podeli

Uprkos zabrinutosti građana zbog korona virusa, nema razloga da se zatvore vrtići, škole i fakuteti, poručili su stručnjaci na konferenciji za medije u Vladi Srbije i rekli da stoje iza ove odluke.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” istakla je da se sve odluke u vezi s korona virusom donose na osnovu stručnih analiza i raspoloživih podataka.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će struka doneti odluku o zatvaranju škola, vrtića i fakulteta, kada za to bude bilo potrebe.

On je na konferenciji za medije u Vladi Srbije dodao da razume strah roditelja, naročito njihovu zabrinutost, i da je najlakše doneti odluku o prekidu rada školskih kolektiva kada je pritisak najveći, a najteže je, kako kaže, pravovremeno doneti takvu odluku.

U Srbiji ima sasvim dovoljno testova za testiranje građana na korona virus, izjavio je danas u Vladi Srbije infektolog Mijomir Pelemiš.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li ima dovoljno testova za građane pošto su se pojedini žalili su lekari odbili da ih testiraju.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da uprkos panici kod građana zbog korona virusa nema razloga da se zatvore vrtići, škole i fakuteti i istakla da je to stav stručnjaka.

-Stav struke je da apsolutno nikakvog stručnog opravdanja i nikakve stručne osnove da u ovom trenutku zatvaramo škole, vrtiće i fakultete, već da bi to bilo kontraproduktivno, rekla je Brnabić.

Ona je takođe rekla da Vlada Srbije doneti odluku da se fudbalske utakmice u zemlji igraju bez prisustva publike, najavila je premijerka Ana Brnabić.

-Moja molba i u konsultaciji s stručnjacima je bila da, ipak, ne dozvolimo publiku na fudbalskim utakmicama. Svi su se složili i danas ćemo na sednici vlade doneti odluku da zabranjujemo publiku na fudbalskim utakmicama, rekla je Brnabić.

Izvor i foto:Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×