Učitava se

Kucajte za pretragu

Stručna praksa u FAP-u za 50 mladih Pribojaca

Zlatiborski okrug

Stručna praksa u FAP-u za 50 mladih Pribojaca

Podeli

Prema najavama, ugovor FAP-a i Opštine Priboj je početak dugoročnog programa stvaranja jake kadrovske strukture u svim segmentima proizvodnje u FAP-u.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i generalni direktor FAP-a Ranko Vuković su potpisali juče ugovor kojim će 50 ljudi biti angažovano za stručno usavršavanje u FAP Korporaciji, u okviru ovogodišnjeg programa Javnih radova i Stručne prakse za koje je Opština Priboj opredelila deset miliona dinara.

To će, prema rečima Rvovića, biti šansa za mlade ljude svih profila da se obuče i pokažu tokom devet meseci, kako bi uspeli od starih majstora i inženjera da steknu znanja za predstojeću neminovnu smenu generacija u fabrici.

Generalni direktor FAP korporacije Ranko Vuković očekuje da će se angažovani mladi usavršiti u što kraćem roku jer prema postignutim dogovorima, kako podseća, FAP očekuje nekoliko značajnih poslovnih ugovora koji će iziskivati povećan broj radne snage i stručnost u svakom taktu i segmentu proizvodnje.

Vuković je podsetio da je Vlada Srbije opredelila značajna investiciona sredstva u tehnološko opremanje fabrike i osavremenjavanje mašinskog parka i da je prvi zahtev Ministarstva odbrane Republike Srbije, u procesu uključenja pribojske fabrike u namensku industriju, bio fokusiran na procesima poboljšanja kadrovske strukture i podmlađivanja radne snage.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×