Učitava se

Kucajte za pretragu

Stabilizuje se situacija u Priboju: U bolnici hospitalizovano 45 pacijenata, Dom zdravlja dobio još dva vozača koji prevoze obolele u Užice

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Stabilizuje se situacija u Priboju: U bolnici hospitalizovano 45 pacijenata, Dom zdravlja dobio još dva vozača koji prevoze obolele u Užice

Podeli

Priboj – U Opštoj bolnici u Priboju hospitalizovano je 45 pacijenta, a samo u poslednja dva dana primljeno je 15, isto toliko i otpušteno na kućno lečenje, rekao je direktor bolnice u Priboju dr Predrag Terzić dodajući da prema pristiglim PCR testovima 17 je pozitivnih koje su transportovali u užičku bolnicu i dalje u kovid bolnice po Srbiji.

Lokalna samouprava je odobrila prijem još dva vozača u službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Priboj.

„Došli smo u situaciju, zbog povećanog broja transporta pacijenata, da ovaj broj vozača koji imamo nije više dovoljan tako da nam je rukovodstvo lokalne samouprave izašli u susret. Primljeno je 12 zdravstvenih radnika u zadnjih 20 dana od kako je povećan broj obolelih u našoj opštini. Kadrovski smo popunjeni dosta dobro, ali znate da je problem internista u Priboju već odavno. Dali smo specijalizacije koje su u toku, ali smo troje internista na ovaj ili onaj način izgubili u roku od godinu dana. To ne možemo ispraviti jer prosto kadra nema”, kazao je Terzić.

Prema njegovim rečima i dalje mogu da koordiniraju sa tri izolaciona odeljenja.

 „Imamo planove za dva koraka unapred, za sada uvek imamo petnaestak mesta slobodno, a spremili smo i četvrto odeljenje. Malo bi bilo rigoroznije kada bismo morali da pređemo na njega, zato što bismo morali neke službe da ugasimo. Za sada sve one funkcionišu, u smanjenom obim,u ali opet rade”, rekao je direktor pribojske bolnice.

RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×