Učitava se

Kucajte za pretragu

Srbija – Online upis prvaka od 1. juna

Srbija i region Zlatiborski okrug

Srbija – Online upis prvaka od 1. juna

Podeli

Zbog situacije izazvane bolešću COVID-19 poslednjih meseci imali smo nastavu onlajn, ali i poziv roditeljima da sve prijave za upis dece u škole i vrtiće, takođe obave onlajn – od kuće. Ta poruka je aktuelna i dalje, a rokovi se bliže. 15. maj je bio krajnji rok za izbor osnovne škole.

Upis, elektronskim putem, dostupan je od 1. juna, a od 25. maja dostupno je zakazivanje prvog odlaska prvaka u školu na razgovore sa psihologom i pedagogom.

Za predškolce, 15. maj je rok u kojem je potrebno da se roditelji izjasne za koju školu su zainteresovani. Preko nove usluge “iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu”, koja je dostupna na portalu eUprava, roditelji mogu da stupe u kontakt sa školom.

Ovo je put kojim će škole evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu, a tako će okvirno imati i informaciju o tome koliki broj đaka mogu okvirno da očekuju, objašnjava direktor Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu Mihailo Jovanović.

“Oko 25. maja će biti aktivirana prava usluga upisa u osnovne škole, kada će roditelji putem interneta moći da odaberu termin u školi gde žele da upišu dete. Moraće samo jednom da odu do škole da bi dete obavilo razgovore sa psihologom i neće morati da nose nijedan dokument”, kazao je Jovanović.

Silom prilika zbog zabrane kontakata i ostajanja kod kuće, oslanjanje na elektronske usluge je značajno poraslo. Ni roditeljima, a ni školama ova vrsta saradnje više nije nepoznanica.

Izvor: N1

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×