Učitava se

Kucajte za pretragu

Sportske igre mladih: poznati putnici u Beograd u ekipnim sportovima

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Sportske igre mladih: poznati putnici u Beograd u ekipnim sportovima

Podeli

Takmičenjima u ekipnim sportovima upotpunjen je ovogodišnji program Sportskih igara mladih u Čajetini i na Zlatiboru, a do pobeda i plasmana na državno finale u Beograd stigle su ekipe Komplet lepinja iz Čajetine u fudbalu, Ere s onoga sveta iz Užica u basketu, Tara iz Bajine Bašte u odbojci i ekipa odeljenja IV1 iz OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina u igri između dve vatre. Svečano otvaranje i sva nadmetanja osim fudbala izmeštena su u dvoranu Sportskog centra Čajetina, zbog kiše.

Pre početka takmičenja održano je zanimljivo otvaranje sa tradicionalnim paljenjem plamena Sportskih igara mladih. Organizatori su se zahvalili opštini Čajetina, Sportskom savezu Čajetina i Sportskom centru Čajetina za saradnju i partnerstvo u organizaciji najmasovnije sportske manifestacije za decu osnovnih škola u Evropi. Zakletvu prijateljstva u ime svih sportista položila je Jovana Aćimović, koja je ostvarila pobedu u šahu, pre 12 dana kada su na programu bili individualni sportovi:

„U ime svih takmičara, obećavam da ćemo učestvovati u Sportskim igrama mladih poštujući sportska načela i pravila sportske igre. U istinskom sportskom duhu kroz slavu prijateljstva, tolerancije, fer pleja, sporta… Borićemo se da pobedi drugarstvo!“

U fudbalu je ulogu favorita opravdala ekipa Komplet lepinja, koja je trijumfovala i prošle godine. Članovi pionirske selekcije FK Zlatibor ostvarili su tri pobede na turniru i osvojili prvo mesto. U finalu su savladali ekipu Dribleri noći iz Čajetine, dok je treće mesto osvojila Bajina Bašta. Za pobedničku ekipu igrali su: Ognjen Radišić, Boris Vukomanović, Vuk Luković, Sava Jeremić, Miloš Bralović, Aleksa Marjanović, Luka Mladenović, Marko Lečić, Veljko Gordić.

Turnir u uličnoj košarci okupio je 10 ekipa, a kao daleko najbolje su se pokazale ekipe iz Užica. Nakon interesantnih basketaških okršaja dečaka od devet do 15 godina, do trećeg mesta stigla je ekipa Četiri džedaja iz Priboja, dok je u užičkom finalu između klupskih drugova ekipa Ere s onoga sveta pobedila ekipu Vrelaši rezultatom 11:5, te su do prvog mesta stigli Mihajilo Dabić, Vuk Vasilijević, Bogdan Milovanović i Matija Kojadinović, a vodio ih je trener Dragan Panić.

U odbojci, u kojoj su se nadmetale samo devojčice, nadmoćne su bile ekipe iz Bajine Bašte koje su osvojile prva dva mesta. Pobeda i plasman u Beograd pripao je ekipi Tara za koju su igrale Nataša Mijailović, Jelena Petrović, Jana Trufunović, Jelena Bošković, Krstina Mitrović, Ana Đerić, Ana Holender, Kristina Božić, Ana Rakić, Milica Janković, Ikonija Kovačević, Slađana Mitrović. Domaće ekipe iz Čajetine zauzele su treće i četvrto mesto.

Tradicionalno jedno od najzanimljivijih takmičenja na SIM je između dve vatre u kojima su pravo učešća imali školarci 2009. godišta i mlađi, u mešovitim ekipama. Do pobede posle velike borbe stiglo je odeljenje IV1 grupa A OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine za koju su igrali Đorđe Grujović, Marko Milićević, Novak Đurović, Vuk Mladenović, Milan Radibratović, Lara Velanac, Sofija Spasenić, Andrijana Ljubojević, Ognjen Rajović, sa učiteljicom Ankom Džambasović.

Ovogodišnje SIM u Čajetini ispratila su i poznata sportska lica, pa je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković dodelila diplome najboljima u uličnoj košarci. Turnir u fudbalu koji je održan u novom parku ispratio je proslavljeni fudbalski stručnjak Milovan Rajevac.

Da podsetimo, Sportske igre mladih su takmičenje za osnovce koja se već sedam godina, a tri uzastopne u opštini Čajetina, održavaju u gradovima bivše Jugoslavije. Nakon ovakvih turnira širom Srbije, pobednici će se plasirani na državno finale u Beograd, odakle će najuspešniji takmičari izboriti put u Split na regionalno finale takmičenja koje podržavaju brojni pozanti sportisti poput Nemanje Matića, Luke Modrića, Predraga Mijatovića…

Izvor: Zlatibor Press

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×