Učitava se

Kucajte za pretragu

SNS: Kandidati za odbornike sa liste koalicije “Aleksadnar Vučić za našu decu” bili u Krčagovu

Užice Zlatiborski okrug

SNS: Kandidati za odbornike sa liste koalicije “Aleksadnar Vučić za našu decu” bili u Krčagovu

Podeli

Kandidati za odbornike koalicije okupljene oko SNS danas su u Krčagovu na štandu razgovoarali sa sugradjanima i predstavili svoj program. Nikola Maksimović je istakao da je ovo prilika da stanovnicima Krčagova skrenu pažnju na detalje programa koji će posle 21. juna sprovoditi u gradu Užicu.

– Do skoro mesna zajednica Krčagovo je bila devastirana mesna zajednica, međutim zadnjih par godina uradli smo dosta toga, tako da je Krčagovo dobilo svoje novo lice. U par prethodnih godina počeo je da radi studentski dom, kompletna investicija je završna, tako da novih 273 studenta može da bude useljeno. Pre par dana je otvaran novi Start up centar u Krčagovu. Pored toga završava se kompletno objekat za visoko obrazovanje investicije od 50. miliona dinara koje je finansiralo ministarstvo i grad Užice. Krčagovo postaje obrazovni, trgovinski centar, otvoreno je par novih trgovinskih lanaca,  gradi se crkva, urađena je putna infrastruktura. U prethodnih par godina kompletno je  urađena sanacija ulice Miloša Obrenovića, završena Heroja Jerković trenutno se završava Karđorđeva ulica,  kao i ostali putni pravci. U narednom periodu očekuju nas novi putni pravci, nova igrališta, novi sadržaji u Krčagovu koje je u predhdne tri godine bilo veliko gradilište, tako i u ostalim delovima grada Užica koje porazumeva i Sevojno. Očekujemo toku naredne godine da počne da izgradnja stanova za vojsku a u okviru tih,  preko 10.000 kvadrata,  planiramo izgradnju i apoteke i ambulante i buduće mesne zajednice Krčagovo. Očekujemo da se u narednom periodu radi veliki broj projekata kao što su ovi u Krčagovu tako i ostalim delovima grada, rekao je Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj.

 

Nikola Maksimović AUDIO 

Ana Đokić, strukovni ekonomsta je skrenula pažnju da danas možemo dasumiramo pre svega uspešnu socijalnu politiku koju je grad vodio, u pogledu zapošljavanja marginalizovanih grupa i socijalne zaštite.

–  Naša lokalna samouprava je jedna od retkih samouprava koje podržavaju rad organizacija osoba sa invalitetom, koja iz godine u godinu povećava budžet za aktivne mere podrške u zapošljavanju svih marginalizovanih grupa i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom  kroz pristupačnost našeg okruženja zatim uvođenja novih usluga i samim tim podrška porodicama,  rekla je Ana Đokić. Što se tiče narednog vremenskog perioda uz stabilne finansije  učinićemo sve da one socijalne usluge koje do sada nisu razvijene u našim seoskim mesnim zajednicama kroz podršku Gradskog centra za socijalne usluge, da na tim područjima razvijamo te usluge , zatim kroz izdvajanje većih materijalnih sredstava za aktivne mere zapošljavanja učinimo da se što više osoba sa invalidetetom i drugih marginalizovanih grupa zaposli u našem gradu i bolja saradnja i organizacija osoba sa invalitetom, nevladinih organizacija u gradu sa savetima  mesnih zajednica i sa lokalnom samoupravom.

Ana Đokić AUDIO 

Slobodan Kuzmanović, diplomirani pravnik je potencirao da ljudi iz realnog sektora razmišljaju realno a realno je da je auto put došao nadomak grada Užica. a svi znamo koliko je to značajno za građane Užica i za privredu.  Privrednici najbolje znaju koliko je to značajno jer su oni godinama insistirali na tome.  Posebnu pažnu ćemo ove godine posvetiti lokalnim privrednicima i preduzetnicima,  koji žele da investiraju, koji imaju ideje i želju da se bave bave preduzetništvom.  Lokalnu samoupravu moramo učiniti efikasnijom, moramo smanjiti procedure i pomoći im i finansijski i i na svaki drugi način kako bi što pre došli do građevinskih dozvola i započeli svoj biznis. U predhodnom preiodu smo uložili značajna sredstva u poljoprivredu ali ćemo insistirati na tome da u narednom periodu ta sredstva budu još veća jer znamo da je poljoprivreda naša značajna šansa. Privreda, poljopivreda i turizam je za naš grad značajna razvojna šansa i na tome ćemo insistirati rekao je diplomirani pravnik Slobodan Kuzmanović.

 

Slobodan Kuzmanović AUDIO

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×