Učitava se

Kucajte za pretragu

Sloboda savladala Zemun, domaćini ABA2 lige- Sutjesku

Čajetina Čajetina Sport Užice

Sloboda savladala Zemun, domaćini ABA2 lige- Sutjesku

Podeli

Košarkaši užičke Slobode su savladali ekipu Mladosti iz Zemuna, rezultatom 89:87, u drugom meču ABA2 lige. Ekipa Slobode igraće u subotu protiv sarajevskih Sparsa.

Košarkaši Zlatibora su savladali Sutjesku, rezultatom 82:78 u prvom kolu ABA2 lige. Zlatibor će u petak igrati protiv Širokog od 17 časova.

U ostalih pet mečeva prvog kola ABA2 lige na Zlatiboru, u prva dva dana pobede su ostvarili Lovćen, Studentski centar, Mladost, Sparsi i Podgorica, piše Zlatiborpress.

Košarkaški turnir ABA 2 lige traje do 18. novembra na Zlatiboru u dvorani Turističko rekreativnog kompleksa.

–    Kada smo dobili domaćinstvo košarkaškog turnira ABA 2 lige, značajna sredstva smo uložili u renoviranje hale na Zlatiboru. Kompletno smo promenili parket, nabavljeni su nov semafor i novi koševi, što će nam koristiti i za buduće pripreme sportskih ekipa kojih je na Zlatiboru iz godine u godinu sve više. Siguran sam da će Zlatibor kao turistički centar prve kategorije i najposećeniji turistički centar u Srbiji biti odličan domaćin što smo već prvog dana takmičenja i pokazali. Imamo kvalitetne smeštajne kapacitete i stručne ljude koji su spremni da odgovore svim zahtevima klubova i gostiju, izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović istakao je da su zbog situacije sa Kovid-19 bili primorani da promene sistem takmičenja u drugoj ABA ligi.

–    Iz ligaškog prešli smo u turnirski sistem takmičenja. Igraće se skraćena liga od 13 kola, imamo 15 sudija, tri delegata i tri predstavnika sudijske komisije ABA lige. Prvi turnir je ovde na Zlatiboru i smatram da nismo pogrešili, iako u Srbiji ima mesta sa većom košarkaškom tradicijom, rekao je Vojinović, dodavši da na turniru na Zlatiboru učestvuje 13 ekipa.

–    Nadam se da će u bliskoj budućnosti neke od ovih ekipa za svoje pripreme izabrati baš Zlatibor, a mi ćemo, kao što smo uvek bili biti dobri domaćini, jer sam uveren da je ovo prvi od turnira u nizu, s obzirom na to da imamo sve potrebne uslove i znanja za organizaciju ovakvih i sličnih međunarodnih takmičenja, zaključio je Đurić.

 

foto: ABA liga

Izvor Radio Luna/ Zlatiborpress/Opština Čajetina

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×