Učitava se

Kucajte za pretragu

Slavica Đukić Dejanović posetila Priboj

Zlatiborski okrug

Slavica Đukić Dejanović posetila Priboj

Podeli

Predstavnici loklanih samouprava, kako je rečeno, upoznati sa merama populacione politke koje će Vlada Srbije preduzimati u narednom periodu

Zajednički projekti opština mogu dati najbolje rezultate u oblasti demografije i populacione politike, naglasila je ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović tokom radne posete Priboju.

Nakon razgovora o populacionoj politici sa načelnikom Zlatiborskog okruga Bobanom Perišićem i predstavnicima opština Priboj, Nova Varoš i Prijepolje, Slavica Đukić Dejanović je navela da bi ti zajednički projekti opština, uz nacionalni program, trebalo da dovedu do poboljšanja i u savetodavnom delu problematike reproduktivnog zdravlja.

Ministarka je istakla da je zadatak njenog ministarstva i Vlade u ovoj godini i poboljšanje radnog statusa majki kroz izmene Zakona o radu. Ministarka Đukić Dejanović je najavila da će njeno ministarstvo obezbediti sredstva za bolji smeštaj najmlađih u vrtićima.

Više od 560 dece je trenutno u pribojskim vrtićima, što je, kako je navela direktorka Predškolske ustanove Neven u Priboju Jasna Kojadinović, više u odnosu na prethodne godine. Na listi čekanja je 45 pribojskih mališana.

Opština Priboj iz lokalnog budžeta izdvaja 22 miliona dinara za stimulisanje materinstva. U toj opštini se na hiljadu stanovnika rodi sedam beba, a umre 14 osoba.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×