Učitava se

Kucajte za pretragu

Sednica skupštine grada – uvećanje budžeta i godišnji izveštaji Javnih preduzeća

Užice Zlatiborski okrug

Sednica skupštine grada – uvećanje budžeta i godišnji izveštaji Javnih preduzeća

Podeli


Užički odbornici su, na današnjem zasedanju, usvojili prvi rebalans budžeta. Užički budžet je uvećan za 63,8 miliona dinara i on sada iznosi tri milijarde i tri miliona dinara.

Najveći deo sredstava rebalansa upotrebiće se za ulaganja u nove infrastrukturne investicije, puteve i projekat Starog grada, kao i u dodatne radove na osnovnim i srednjim školama i ustanovama.

Slađana Maksimović je, glasovima odbornika, postavljena za novog sekretara Skupštine grada. Ona je na tu funkciju izabrana posle ostavke dosadašnjeg sekretara, Petra Vujadinovića

Izglasani su godišnji izveštaji o poslovanju gradskih preduzeća, „Bioktoša“, „Vodovoda“, „Gradske toplane Užice“, „Niskogradnje“, „Dubokog“, „Užice razvoja“, „Stana“, „Velikog parka“ i „Aerodroma Ponikve“, zatim data saglasnost na upotrebu imena grada fudbalskom klubu tako da će se on odsada zvati „Sloboda Užice“ i izvršene izmene Kadrovskog plana gradskih uprava, Gradskog pravobranilaštva, Službe budžetske inspekcije i Službe interne revizije grada. Odbornici su osnovali Gradski centar za usluge socijalne zaštite, ustanovu koja će raditi na uspostavljenju, razvijanju i pružanju usluga iz ove oblasti koje su u nadležnosti lokalne samouprave.

Izvor: Grad Užice

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×