Učitava se

Kucajte za pretragu

Ruski vojni stručnjaci počeli u Srbiji aktivnosti protiv pandemije

Srbija i region

Ruski vojni stručnjaci počeli u Srbiji aktivnosti protiv pandemije

Podeli

Ruski vojni sručnjaci, koji su stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv korona virusa, počeli su sa aktivnostima na dezinfekciji prostora i posetili su zdravstvene ustanove u više gradova u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstevnih ustanova.

Među prvim ustanovama izvršena je dezinfekcija u porodilištu GAK „Narodni front“ i KBC „Dragiša Mišović“, u kome su smešteni pacijenti srednje i teže oboleli od novog korona virusa.

U prvoj fazi, ruski lekarski timovi analiziraju epidemiološko stanje.

Oni se konsultuju sa svojim srpskim kolegama radi detaljnog upoznavanja sa zdravstvenom situacijom.

Uskoro će i neposredno pružati medicinsku pomoć obolelim od virusa korona. Za mesto specijalne obrade tehnike posle akcija dezinfekcije određen je prostor u krugu Vojnomedicinske akademije.

Ruski vojni stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim ima lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca.

Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke.

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske opreme, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih u lečenju pacijenata zaraženih koronavirusom i u borbi protiv širenja Covida-19.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×