Učitava se

Kucajte za pretragu

REBT psihoterapija i u našem kraju!

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Slobodno vreme Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

REBT psihoterapija i u našem kraju!

Podeli

Da li se i Vi borite sa strahovima i stidom? Da li Vam često govore da ste preosetljivi? Da li sumnjate u sebe i svoju budućnost boreći se sa niskim samopouzdanjem?

Na pravom ste mestu!

REBT je kratka psihoterapija sa dugoročnim efektima koja Vas uči da vaše emocije i ponašanje zavise od načina na koji razmišljate. Promenom načina razmišljanja počnite da živite funkcionalno.

Ne morate da imate veliki problem da biste počeli da radite na svom psihološkom blagostanju.

Odnedavno je na Zlatiboru otvoren Centar za edukaciju i psihoterapiju LOGOS čiji je vlasnik Marijana Đenić Assi, magistar kliničke psihologije i psihoterapeut.

Osnovne studije iz psihologije završila je u Beogradu a magistarske studije iz Kliničke psihologije na Fakultetu za opštu psihologiju Univerziteta u Padovi, u Italiji.

Specijalizaciju za psihoterapiju, u trajanju od četiri godine, pohađala je u Beogradu u REBT pridruženom trening centru Instituta Albert Ellis iz Njujorka i stekla status kvalifikovanog RE&KBT terapeuta i pridruženog člana Instituta Albert Ellis iz Njujorka.

Član je Italijanske psihološke komore i poseduje licencu za obavljanje psihološke delatnosti u toj zemlji.

Član je Saveza psihoterapeuta Srbije i član Udruženja za kognitivne i bihejvioralne terapije Srbije.

Psihoterapijski pravac kojim se bavi zove se Racionalno-emotivno bihejvioralne terapije (REBT) koju je 1955 utemeljio Albert Elis, klinički psiholog iz Njujorka a koja se zasniva na principu da naše emocije i ponašanje u ogromnoj meri zavise od načina na koji razmišljamo. Nezdrave emocije koje osećamo nisu rezultat nepovoljnih okolnosti već načina na koji procenjujemo i vrednujemo te okolnosti tj. načina na koji razmišljamo. Uz pomoć naučno proverenih metoda i tehnika terapija se bazira na promeni načina razmišljanja kako bi se izazvala željena promena ponašanja.

REBT ima efikasnu primenu u tri konteksta 1) kao metod ličnog razvoja i unapređenja kvaliteta života, 2) kao preventivni pristup sa ciljem promocije zdravlja i prevencije kliničkih problema 3) u tretmanu kliničkih problema.

Ovo je jedna od najviše empirijski proveravanih terapija u oblasti psihoterapije. Njena efikasnost u tretmanu različitih poremećaja kod odraslih osoba, adolescenata i dece dokumentovana je hiljadama istraživanja.

REBT je kratka terapija sa dugoročnim efektima. Indikovana je za brojne psihološke probleme sa kojima se svakodnevno suočavamo: sve vrste anksioznih poremećaja (panični napadi, socijalna anksioznost, generalizovani anksiozni poremećaj, fobije, posttraumatski stresni poremećaj), opsesivno-kompulsivni poremećaj, poremećaji ishrane, problemi u partnerskim i porodičnim odnosima, seksualne disfunkcije, problemi u komunikaciji.

 

Marijana Đenić Assi, magistar kliničke psihologije i  REBT psihoterapeut.

Andrije Jevremovića 450 Zlatibor

Informacije i zakazivanje na 063 37 33 97

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×