Učitava se

Kucajte za pretragu

Veći broj pacijenata i nova kovid ambulanta

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Užice Zlatiborski okrug

Veći broj pacijenata i nova kovid ambulanta

Podeli

U Opštoj bolnici Užice hospitalizovano je  pet  pacijenata, pozitivnih ili suspektnih na kovid-19, a od tog broja tri pacijenta su na intenzivnoj nezi i svi su na respiratoru, saopštila je PR Zdravstvenog centra Užice dipl.ecc. Danijela Vasiljević.

U kovid bolnici u Krčagovu je 57 pacijenata.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović je juče izjavio da je poslednjih dana u Zlatiborskom okrugu primetan porast broja pozitivnih na korona virusa, ali i broj dnevnih pregleda u kovid ambulantama, zbog čega je planirano izmeštanje dela intezivne nege u novi objekat koji se koristi za kovid sistem. Počela je da radi i nova kovid ambulanta ispred Infektivnog odeljenja, prostor od 92 kvadratna metra, sa dve ordinacije, čekaonicom, mobilnim rendgen aparatom.

Zdravstveni centar Užice je uputio apel opštini Prijepolje da se pojača nadzor o primeni epidemioloških mera na tom području jer je trenutno najveći broj zaraženih iz tog kraja.

Božović je naveo da je u nedelju ukupno pregledano oko 170 ljudi u kovid ambulantama Zllatiborskog okruga, a da je u ponedeljak taj broj dupliran.

Izveštaj Zavod za javno zdravlje Užice o broju pozitivnih na novi koronsa virus (COVID – 19) za period od 21. do 27. 10. 2020. godine na teritoriji Zlatiborskog okruga.

 

U Službi za transfuziju krvi u Užicu je otvoren Centar za prikupljanje kovid plazme, peti u Srbiji, saopštio je prošle nedelje Republički fond za zdravstveno osiguranje.

foto: Screenshot covid19.rs

Direktorka Instituta za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut Verica Jovanović je upozorila da je i dalje ključna misija celog društva da se održava prevencija i da se presekom komunikacije blokira prenos virusa.

Jovanović je rekla da je u kovid bolnicama širom zemlje trenutno oko 800 pacijenata, a da će kapacitet biti i tri puta veći uz nove bolnice u Batajnici i Kruševcu, prenosi Beta.

 

J.P.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×