Učitava se

Kucajte za pretragu

Radovi U10 kolektiva otvaraju izlagačku sezonu u Reflektoru

Iz prve ruke Slobodno vreme Užice Zlatiborski okrug

Radovi U10 kolektiva otvaraju izlagačku sezonu u Reflektoru

Podeli

Izložbom pod nazivom Odkuda / form from počeće treća izlagačka sezona u užičkog galeriji Reflektor.

Radovi umetnika, članova U10 kolektiva, od utorka uveče se mogu videti u galerijskom prostoru, u bivšoj zgradi kasarni IV puk u Krčagovu.

Na izložbi, čija je radna teža Afekat je razlika, mogu se videti radovi Tamare Spalajković, Aleksandre Kovačević, Jelene Nikolić, Darka Vukića i Emira Šehanovića. U ulozi kustosa je akademski slikar i teoretičar umetnosti Velimir Popović.

–       Izložba prikazuje najnovija stremljenja u srpskoj umetnosti i od izuzetnog je značaja za grad Užice, jer prvi put domaćoj publici prikazuje značaj interakcije u savremenom digitalizovanom svetu. Cilj postavke je da predstavi značaj solidarnosti u ubrzanoj komunikaciji današnjice, naveo je Velimir Popović.

Izložba je nastala saradnjom Udruženjs vizuelnih umetnika Užice i Umetničkog prostora U10. Saradnja je započeta postavkom radova užičkih umetnika u beogradskoj galeriji, u težnji da predstavi mlade stvaraoce iz zemlje i inostranstva.

–     Cilj ovog projekta je da se kroz (interaktivnu) komunikaciju između izlagača unutar Galerije Reflektor, sa svim njenim kontekstima, konfiguracijama i materijalnostima, postigne konstantna (re)konstrukcija posmatrača. Svi izabrani radovi kao osnovu imaju strategije precizne konceptualne lokalizacije posmatrača, tačnije odlikuju ih pokušaji tačnog pozicioniranja nekog traga (u određenoj bazi podataka…) koji predstavlja blueprint za njegovu konkretizaciju. Otuda se interakcija između umetnika, pa i interakcija između radova koji su u galeriji kroz komunikacijske procese postavljeni, može definisati kao razmena logičkih obrazaca koja nastaje u susretu dva ili više modela. U trenutku naznačenog susreta jedan model u odnosu na drugi postaje modus (načinstvo, način, način na koji nešto može biti izvedeno ili realizovano…) i prikazuje jasnu liniju senzualno-kognitivne realizacije određenog rada, navode u pozivu na izložbu iz Udruženja vizuelnih umetnika.

Izložba u galeriji Reflektor se otvara 2. aprila u 19 časova.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×