Učitava se

Kucajte za pretragu

Radovi na fekalnom kolektoru u Turici

Užice Zlatiborski okrug

Radovi na fekalnom kolektoru u Turici

Podeli

Grad Užice je počeo sa izgradnjom fekalnog kolektora u mesnoj zajednici Turica. Vrednost radova je oko 14 miliona dinara sa pdv-om. Radovi su izvođeni na trasi dužine 1300 metara i radi se 31 šahta. Šahte će biti betonske. Cevi koje se koriste su plastične,  dužine 146, 200, 250 i 300 metara. Rok za završetak radova je 90 dana od dana kada su uneti u dnevnik radova.

Izgradnjom fekalnog kolektora započeće se rešavanje višegodišnjeg problema vezanog za kišnu i fekalnu kanalizaciju. Kolektor se završava kod sportskih terena u Turici.

„Završetak izgradnje glavnog kolektora se očekuje do kraja godine, a iduće godine u planu je postavljanje crpne pumpe i sekundarne kanalizacione mreže, koja bi omogućila svakom domaćinstvu, kojih je oko 100 u Turici da se priključi na novi kolektor. U dogovoru sa građanima radovi su trebali da počnu u junu, ali zbog rešavanja imovinsko-pravnih odnosa i promene trase na jednom delu, radovi počinju danas.“ – naveo je Nikola  Maksimović direktor Užice razvoja . Pored kolektora radi se na realizaciji kišne kanalizacije u ulici Ive Andrića i rekonstrukcija kišne i fekalne kanalizacije u ulici Dušana Popovića.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×