Učitava se

Kucajte za pretragu

Prvi ciklus zapošljavanja u prosveti za približno pet hiljada ljudi

Srbija i region Zlatiborski okrug

Prvi ciklus zapošljavanja u prosveti za približno pet hiljada ljudi

Podeli

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio je da je Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava usvojila odluku o tome da se raspiše konkurs za zapošljavanje u prosveti na neodređeno vreme.

Šarčević je tim povodom istakao da je, kao što je i planirano, u prvoj fazi odobreno zapošljavanje za približno 5.000 ljudi koji u prosveti rade na određeno vreme sa punom normom od 2014. i 2015. godine, a i ranije.

On je najavio da se novi krug zapošljavanja očekuje već početkom februara i tada će biti raspisani konkursi za one koji rade u prosveti od 2016. i 2017. godine.

Taj proces prate sindikati, predstavnici aktiva direktora i školske uprave, a škole su u obavezi da formiraju komisije koje će pratiti ceo proces izbora kandidata, objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, dobijanjem posla “za stalno”, mladi će dobiti sigurnost, a samim tim i šansu za zasnivanje porodice, a ova mera resornog ministarstva i Vlade doprineće i povećanju nataliteta.

Izvor i foto:VladaSrbije

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×